Etiketės

abrikosai Afganistanas Afrika agurkas agurotis Airija alyvuogės Amerika ananasas Anglija antis apkepas arbūzas Argentina Armenija artišokai Australija Austrija aviena avižos Avokadas Azerbaidžanas baklažanas BALTA Baltarusija bananas batatas BE KIAUŠINIO Belgija biskvitas blynai Brazilija brokoliai bulvės burokėliai citrusai cukinijos Čekija česnakas daigai Danija duona EGZOTIKA EKOLOGIJA Filo tešla fusion GELTONA Graikija granatas gražgarstės grybai grietinė GRILIS lauke Gruzija Havajai imbieras Indija info Iranas Ispanija Italija Izraelis Japonija jautiena jogurtas jūros gyviai kakava kalafioras kalakutiena KALĖDOS kalmarai Kanada Kapota tešla kaštonai kepiniai kiauliena kiaušinis Kinija kokosai kopūstas krabai krapai krevetės kriaušės Kruopos KŪČIOS KŪDIKIAMS kukurūzai kumpis Lenkija Lietuva mangas Meksika mielinė tešla moliūgas morkos obuoliai Olandija ORANŽINĖ PAAUGLIŲ PAGEIDAVIMAI PAGARDAI Pakistanas pankolis papaja pasta pastarnokas persikai Peru pica pienas pipirai ir paprikos pomidoras Portugalija Prancūzija Puerto Rico pupelės rabarbarai RAUDONA RAW ridikai riešutai ryžiai Rumunija Rusija salieras silkė Sirija skvošas slyvos Slovakija Slovėnija SLUOKSNIUOČIAI sluoksniuota tešla sumuštiniai sūris SVEIKATA svogūnai šerniena Škotija šparagai špinatai Švedija Tailandas Turkija Ukraina uogos Urugvajus VAIKŲ PAGEIDAVIMAI varškė veganams vegetarams VELYKOS Vengrija veršiena Viduržemio vynuogės vištiena Vokietija ŽALIA žalumynai žąsis žirniai žuvis

2012-01-13

Baklažano sluoksniuotis

Baklažano sluoksniuotis 2012 metų.
Šis receptas - tai firminis mano draugės Ritos patiekalas, be kurio neapsieina nei vienas mūsų ruošiamas šventinis stalas. Jeigu mėgstate česnako aštrumą, keptus pomidorus ir baklažaną - žemiau aprašytas sluoksniuotis patiks ir jums. Jis labai dera prie neutralaus skonio garnyro, pvz. karštų bulvyčių, virtų ryžių, riekės čiabatos (ciabatta - it.) duonos.

Paruošimui reikia turėti kepimui orkaitėje skirtą blėkutę, didelę keptuvę, gilų stiklinį indą.

Produktai:
  • 2 vidutinio dydžio baklažanai
  • 60-100 ml alyvuogių aliejaus (baklažanams ir svogūnams)
  • 3 svogūnai
  • 4 dideli pomidorai
  • 2 valg. Š. pomidorų pastos - nebūtinai
  • 1 arb. š. druskos
  • 1 arb. š. šviežiai maltų juodųjų arba raudonųjų pipirų
  • 6 skiltelės česnako
  • kuokštas petražolių, kalendrų, čiobrelių ar preskoninio šalavijo - nebūtinai
Paruošimas:
  1. Baklažanus supjaustome 1 cm storio apvaliais griežinėliais ir kepame orkaitėje pagal mano anksčiau pateiktą "Kepto baklažano" receptą (balzaminio acto galima nenaudoti).
  2. Svogūnus supjaustome 5 mm žiedais. Keptuvėje įkaitiname aliejų. Pradžioje iki auksinės spalvos apkepiname svogūną, apie 5 min. Dabar pridedame kubeliais supjaustytus pomidorus, pasūdome ir papipiriname. Maišydami kepiname dar apie 5 min. Jeigu trūksta skonio, pridedame pomidorų pastos, gerai išmaišome ir pakepiname 2-3 min. Masė turi būti tiršta, bet ne sausa.
  3. Smulkiai supjaustome česnaką ir pasirinktus žalumynus. 
  4. Indelio dugną išklojame keptais baklažano griežinėliais, šį sluoksnį dengiame keptais svogūnais su pomidorais, barstome česnako ir žalumynų. Vėl kartojame baklažano sluoksnį ir t.t. Paskutinis sluoksnis tur būti česnakas su žolelėmis.
  5. Pateikiame šiltą arba šaltą. Patiekalas, saugomas šaldytuve, išliks šviežias ir skanus apie savaitę.
Baklažano sluoksniuotis 2013 metų.
Baklažano sluoksniuotis 2014 metų.

    Komentarų nėra:

    Rašyti komentarą