Etiketės

abrikosai Afganistanas Afrika agurkas agurotis Airija alyvuogės Amerika ananasas Anglija antis apkepas arbūzas Argentina Armenija Artimųjų Rytų artišokai Australija Austrija aviena avižos Avokadas Azerbaidžanas baklažanas BALTA Baltarusija bananas batatas BE GLITIMO BE KIAUŠINIO Belgija biskvitas blynai Bosnija Brazilija brokoliai bulvės burokėliai citrusai cukinijos Čekija česnakas daigai Danija duona EGZOTIKA EKOLOGIJA Filo tešla fusion GELTONA Graikija granatas gražgarstės grybai grietinė GRILIS lauke Gruzija Havajai imbieras Indija info Iranas Ispanija Italija Izraelis Japonija jautiena Jemenas jogurtas jūros gyviai kakava kalafioras kalakutiena KALĖDOS kalmarai Kanada Kapota tešla kaštonai kepiniai kiauliena kiaušinis Kinija kokosai kopūstas krabai krapai krevetės kriaušės Kruopos KŪČIOS KŪDIKIAMS kukurūzai kumpis Lenkija Libanas Lietuva mangas Meksika mielinė tešla moliūgas morkos obuoliai Olandija ORANŽINĖ PAAUGLIŲ PAGEIDAVIMAI PAGARDAI Pakistanas pankolis papaja pasta pastarnokas persikai Peru pica pienas pipirai ir paprikos pomidoras Portugalija Prancūzija Puerto Rico pupelės rabarbarai RAUDONA RAW ridikai riešutai ryžiai Rumunija Rusija salieras silkė Sirija skvošas slyvos Slovakija Slovėnija SLUOKSNIUOČIAI sluoksniuota tešla sumuštiniai sūris SVEIKATA svogūnai šerniena Škotija šparagai špinatai Švedija Tailandas Turkija Ukraina uogos Urugvajus VAIKŲ PAGEIDAVIMAI varškė veganams vegetarams VELYKOS Vengrija veršiena Viduržemio vynuogės vištiena Vokietija ŽALIA žalumynai žąsis žirniai žuvis

2010-06-26

Sklindžiai su obuoliais

Lengvi, purūs ir švelnaus skonio sklindžiai su obuoliais - tai puikūs pusryčiai vaikams ir ne vaikams. Kas ragavo mano sklindžių, visi prašė recepto, o receptas parastų paprasčiausias.
Išeiga 4 porcijos, t.y. maždaug 20 sklindžių. Paruošimui reikia turėti nesvylamą keptuvę, mikserį.

Produktai:      
  • 2 dideli Golden Delicious arba Gala obuoliai (kitos rūšys labai trapios, apsunkina darbą)
  • 2 dideli kiaušiniai, šalti
  • 1/2 stiklinės (120ml) pieno
  • 1/2 stiklinės (120ml) miltų
  • 1/4 arb. š. druskos
  • 1/2 arb. š. vanilės
  • 1 arb. š. cukraus
  • 50-70 ml aliejaus

Paruošimas:
  1. Obuolius nuplauname, nuskutame žieveles, statmenai koteliui supjaustome 5 mm storio apvaliais griežinėliais, peilio galiuku išpjauname sėklalizdžius.
  2. Atskiriame kiaušinių baltymus ir juos išplakame iki standžios putos, apie 5-7 min.
  3. Kitame indelyje trynius sumaišome su miltais, pienu, druska, cukrumi ir vanile. Išplakame mikseriu.
  4. Trynių mišinį pilame į išplaktus baltymus, lengvai pamaišome mentele, kad baltyminės putos nesukristų. Mikseris čia visą reikalą sugadins. Blendinys (blynų tešla) turi būti purus, plaktos grietinėlės tirštumo.
  5. Keptuvėje virš mažesnės nei vidutiniškos liepsnos įkaitiname truputį aliejaus. Obuolių griežinėlius iš abiejų pusių pamerkiam į blendinį ir kepame po 3 min. ant kiekvienos pusės.
  6. Sklindžius pateikiame karštus, su grietinės-cukraus padažu arba apliejame juos klevų sirupu ir papuošiame uogomis.
Patarimas:
  • Jeigu kepant sklindžius tešlos žievelė atsiskiria nuo obuolio, vadinasi reik sumažinti liepsną arba pilti daugiau aliejaus.

6 komentarai:

  1. Anonimiškas3/01/2011

    Mmmm, dievinu sklindzius tai reiks pabandyti si recepta :-)

    Greta Y.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Anonimiškas1/22/2012

    Kepiau jau tris kartus šiuos sklindžius. Mano šeimai labai patiko ir prašė daugiau. Neįsivaisdavau jog tokie lengvučiai gali būti blyneliai. Labai Jums ačiū už gerą receptą.
    Pagarbiai,
    Nijolė iš Vilniaus

    AtsakytiPanaikinti
  3. Anonimiškas2/22/2012

    Puikus blynai, aciu uz recepta.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Anonimiškas10/18/2013

    ir as isbandziau, labai paprastas receptas, o skonis "prancuziskas"!
    aciu uz recepta!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. nu va: lietuviškas tautinis receptas, mano šeimoje keliavęs iš kartos į kartą, o visa garbė atiduodama prancūzams :(

      Panaikinti
  5. Anonimiškas2/28/2016

    Pasaulyje patys skaniausi blynai. Ačiū už receptą.
    Simona

    AtsakytiPanaikinti