Etiketės

abrikosai Afganistanas Afrika agurkas agurotis Airija alyvuogės Amerika ananasas Anglija antis apkepas arbūzas Argentina Armenija artišokai Australija Austrija aviena avižos Avokadas Azerbaidžanas baklažanas BALTA Baltarusija bananas batatas BE KIAUŠINIO Belgija biskvitas blynai Brazilija brokoliai bulvės burokėliai citrusai cukinijos Čekija česnakas daigai Danija duona EGZOTIKA EKOLOGIJA Filo tešla fusion GELTONA Graikija granatas gražgarstės grybai grietinė GRILIS lauke Gruzija Havajai imbieras Indija info Iranas Ispanija Italija Izraelis Japonija jautiena jogurtas jūros gyviai kakava kalafioras kalakutiena KALĖDOS kalmarai Kanada Kapota tešla kaštonai kepiniai kiauliena kiaušinis Kinija kokosai kopūstas krabai krapai krevetės kriaušės Kruopos KŪČIOS KŪDIKIAMS kukurūzai kumpis Lenkija Lietuva mangas Meksika mielinė tešla moliūgas morkos obuoliai Olandija ORANŽINĖ PAAUGLIŲ PAGEIDAVIMAI PAGARDAI Pakistanas pankolis papaja pasta pastarnokas persikai Peru pica pienas pipirai ir paprikos pomidoras Portugalija Prancūzija Puerto Rico pupelės rabarbarai RAUDONA RAW ridikai riešutai ryžiai Rumunija Rusija salieras silkė Sirija skvošas slyvos Slovakija Slovėnija SLUOKSNIUOČIAI sluoksniuota tešla sumuštiniai sūris SVEIKATA svogūnai šerniena Škotija šparagai špinatai Švedija Tailandas Turkija Ukraina uogos Urugvajus VAIKŲ PAGEIDAVIMAI varškė veganams vegetarams VELYKOS Vengrija veršiena Viduržemio vynuogės vištiena Vokietija ŽALIA žalumynai žąsis žirniai žuvis

2010-06-21

Khmeli suneli

"Khmeli suneli"  arba "Chmeli suneli" - tai gruziniškas džiovintų prieskonių mišinys,  nepamainomas gaminant charčio sriubą, pagardinant virtus ryžius, pupeles, kepant mėsos kepsnius bei ruošiant padažus. Šį mišinį galima pasigaminti namie, maždaug lygiomis dalimis grūstuve sugrūdus sekančius sausus prieskonius:
  • krapų sėklos
  • petražolės
  • saliero sėklos
  • bazilikas
  • mėta
  • lauro lapas
  • kvapusis mairūnas (marjoram - angl.)
  • čiobrelis (thyme - angl.)
  • kalendra (coriander - angl.) - jos nepagailėkite
  • ožragė (шамбала - rus., fenugreek - angl.)
  • dygminas (safflower - angl.) arba safranas (saffron - angl.)
  • izopas (hyssop - angl.) arba anyžius
  • juodieji piprai
  • raudonieji aštrūs pipirai (čilės)
  • raudonoji paprika
  • kurkuma arba ciberžolė (turmeric - angl.)
Nebūtina naudoti visus čia išvardytus prieskonius. Aš, pavyzdžiui, į saviškį visai nededu pipirų - mat mėgstu pipirinti patiekalus tiksliai žinodama kam jie skirti: vaikams, švelnaus maisto gurmanams ar aštrumynų megėjams. Jeigu kažko nemėgstate, tai naudokite mažiau arba išviso nedėkite. Kiekvieno asmens "Khmeli suneli" turės skirtingą skonį, atspindintį būtent jo virtuvės charakterį.

1 komentaras:

  1. Jau keleta metu vis darau si prieskoni pagal jusu recepta. Mano draugai taip pat visada nori recepto. Esu radusi daug panasiu receptu, bet sis man patinka labiausiai. Pasidariau apie 1L, labai sandariai uzdarau ir pamazu naudoju. Nepakeiciamas prieskonis. Aciu Jums!

    AtsakytiPanaikinti