Etiketės

abrikosai Afganistanas Afrika agurkas agurotis Airija alyvuogės Amerika ananasas Anglija antis apkepas arbūzas Argentina Armenija artišokai Australija Austrija aviena avižos Avokadas Azerbaidžanas baklažanas BALTA Baltarusija bananas batatas BE KIAUŠINIO Belgija biskvitas blynai Brazilija brokoliai bulvės burokėliai citrusai cukinijos Čekija česnakas daigai Danija duona EGZOTIKA EKOLOGIJA Filo tešla fusion GELTONA Graikija granatas gražgarstės grybai grietinė GRILIS lauke Gruzija Havajai imbieras Indija info Iranas Ispanija Italija Izraelis Japonija jautiena jogurtas jūros gyviai kakava kalafioras kalakutiena KALĖDOS kalmarai Kanada Kapota tešla kaštonai kepiniai kiauliena kiaušinis Kinija kokosai kopūstas krabai krapai krevetės kriaušės Kruopos KŪČIOS KŪDIKIAMS kukurūzai kumpis Lenkija Lietuva mangas Meksika mielinė tešla moliūgas morkos obuoliai Olandija ORANŽINĖ PAAUGLIŲ PAGEIDAVIMAI PAGARDAI Pakistanas pankolis papaja pasta pastarnokas persikai Peru pica pienas pipirai ir paprikos pomidoras Portugalija Prancūzija Puerto Rico pupelės rabarbarai RAUDONA RAW ridikai riešutai ryžiai Rumunija Rusija salieras silkė Sirija skvošas slyvos Slovakija Slovėnija SLUOKSNIUOČIAI sluoksniuota tešla sumuštiniai sūris SVEIKATA svogūnai šerniena Škotija šparagai špinatai Švedija Tailandas Turkija Ukraina uogos Urugvajus VAIKŲ PAGEIDAVIMAI varškė veganams vegetarams VELYKOS Vengrija veršiena Viduržemio vynuogės vištiena Vokietija ŽALIA žalumynai žąsis žirniai žuvis

2016-11-25

Kumpio ir kalafioro mišrainė


Už šį receptą turiu dėkoti lenkaitei Joannai, kuri šiandien yra ligoninėje, gimdymo skyriuje, ir visa jos šeima bei draugai nekantraudami laukiame geros žinios.

Joanna yra 15 metų už mane jaunesnė, tačiau nežiūrint mūsų amžiaus skirtumo, mes turime labai daug bendrų interesų, vienas jų - mes abi esame mišrainių gerbėjos. Kas gali būti geriau, kai žmogus esi kviečiamas į svečius naujo mišrainės recepto degustavimui? Kas gali būti garbingiau, kaip kito žmogaus, mišrainių žinovo, pripažinimas ir kulinariniai komplimentai? Aš tikiuosi, kad dėl artėjančio Joannos motinystės užimtumo ji neapleis savo kūribinės-kulinarinės veiklos ir mes toliau sėkmingai bendradarbiausime. 

Receptas labai paprastas, žaibiškai paruošiamas. Mišrainė soti ir gardi, tinka tiek kasdieniniam, tiek šventiniam stalui. Labiausai teigiamai šią mišrainę įvertino mano 15-metis sūnus, kuris reikšdamas savo komplimentus liko nepakaltinamas dėl viso mišrainės kieko dingimo iš šaldytuvo. 

Mišrainės skonį visada lemia jos ingredientų kokybė ir šviežumas. Aš naudoju sultingą karšto rūkymo kumpį arba palendricą (lietuviškai pastrieniai). Be to, šios mišrainės skoniui, kadangi naudojami krapai, geriau tinka rauginti agurkai. Jeigu neturite skanių traškių raugintų agurkų, tai naudokite marinuotus, nes minkšti ar pašvinkę rauginti agurkai tik sugadins mišrainę. Labai svarbu nepervirti kalafioro. Kalafioras turi tik pradėti minkštėti, mišrainėje jis turi būti pakankamai traškus, bet lengvai kramtomas.

Paruošimui reikia turėti gražų dubenį, lentutę, peilį, nedidelį puodą ir jį atitinkantį garinimo sietelį - nebūtinai, rėtį. Išeiga apie 1 kg mišrainės (1,2 litro).

Produktai:
  • 300-400 g kalafioro žiedų
  • 1/2 arb. š. druskos - kalafiorui virti
  • 200 g karšto rūkymo sultingo kumpio arba "Panevėžio filė"
  • 1 indelis (425 ml) konservuotų kukurūzų
  • 300 g raugintų agurkų 
  • 1 nedidelis svogūnas arba 100 g poras - nebūtinai
  • didelis kuokštas šviežių krapų
  • 1/4 arb. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 4 Valg. Š. švelnaus skonio majonezo
Paruošimas:
  1. Puode su garinimo tinkleliu užviriname 300 ml vandens. Kalafioro žiedus susmulkiname 2 cm gabalais. Dedame į garinimo tinklelį, pasūdome, sandariai uždengiame ir gariname 2-3 min. Nukeliame puodą nuo liepsnos, kalafiorą nukošiame ir paliekame aušti atvirame rėtyje. Mišrainei netinka pažliugę ar vis dar karšti kalafioro žiedai.
  2. Tuo tarpu, kol aušta kalafioro žiedai, susmulkiname 1 cm kubeliais likusius ingredientus: kumpį, agurkus, svogūną. Kuo smulkiau supjaustome krapų plunksneles, kietus kotelius pašaliname. 
  3. 1 cm kubeliais supjaustome ataušusį kalafiorą.
  4. Visus ingredientus išmaišome dubenyje. Tiekiame į stalą tuojau pat. Mišrainė yra skanesnė kambario temparatūros, tačiau ją galima šaldytuve laikyti ir suvartoti 3 dienų bėgyje.
Tap atrodo 2,5 min. garinti kalafioro žiedai.


P.S. Gaminau šią mišrainę vėlai vakare, jau po vakarienės. O ryte mišrainės nenebuvo, tad neturėjau progos jos nufotografuoti gražioje lėkštelėje, dienos šviesoje. Tikiuosi, kad mišrainės nuotrauka gamybos dubenyje yra patenkinama.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą