Etiketės

abrikosai Afganistanas Afrika agurkas agurotis Airija alyvuogės Amerika ananasas Anglija antis apkepas arbūzas Argentina Armenija artišokai Australija Austrija aviena avižos Avokadas Azerbaidžanas baklažanas BALTA Baltarusija bananas batatas BE KIAUŠINIO Belgija biskvitas blynai Brazilija brokoliai bulvės burokėliai citrusai cukinijos Čekija česnakas daigai Danija duona EGZOTIKA EKOLOGIJA Filo tešla fusion GELTONA Graikija granatas gražgarstės grybai grietinė GRILIS lauke Gruzija Havajai imbieras Indija info Iranas Ispanija Italija Izraelis Japonija jautiena jogurtas jūros gyviai kakava kalafioras kalakutiena KALĖDOS kalmarai Kanada Kapota tešla kaštonai kepiniai kiauliena kiaušinis Kinija kokosai kopūstas krabai krapai krevetės kriaušės Kruopos KŪČIOS KŪDIKIAMS kukurūzai kumpis Lenkija Lietuva mangas Meksika mielinė tešla moliūgas morkos obuoliai Olandija ORANŽINĖ PAAUGLIŲ PAGEIDAVIMAI PAGARDAI Pakistanas pankolis papaja pasta pastarnokas persikai Peru pica pienas pipirai ir paprikos pomidoras Portugalija Prancūzija Puerto Rico pupelės rabarbarai RAUDONA RAW ridikai riešutai ryžiai Rumunija Rusija salieras silkė Sirija skvošas slyvos Slovakija Slovėnija SLUOKSNIUOČIAI sluoksniuota tešla sumuštiniai sūris SVEIKATA svogūnai šerniena Škotija šparagai špinatai Švedija Tailandas Turkija Ukraina uogos Urugvajus VAIKŲ PAGEIDAVIMAI varškė veganams vegetarams VELYKOS Vengrija veršiena Viduržemio vynuogės vištiena Vokietija ŽALIA žalumynai žąsis žirniai žuvis

2016-11-26

Kumpio ir paprikos mišrainė

Kumpio or paprikos mišrainė su kukurūzais.
Dar vienas mano lenkaitės draugės Joannos šeimos receptas. Lenkijoje, lyginant su Lietuva, mišrainės su paprika yra labiau populiarios. Tai turbūt lėmė šiltesnis to krašto klimatas. Joanna gimė ir augo pietinėje Lenkijos dalyje, Karpatų kalnų papėdėje. Jos šeimos darže paprikos ir pomidorai sunokdavo auginami lauke; jai net buvo keista išgirsti, jog Lietuvoje daržuose žmonės stato šiltnamius.

Šiame recepte yra trys esminiai ingredientai:
  • kumpis arba palendrica (lietuviškai pastrieniai), kaip "Panevėžio filė";
  • saldžiosios paprikos; šiaip tinka bet kokios, bet skaniau storakiautės sultingos raudonosios arba geltonosios;
  • majonezas - skaniausia naudoti švelnaus skonio alyvuogių aliejaus majonezą.
Visi likę ingredientai yra pipldomi, tad juos galite pasirinkti pagal savo skonį, priklausomai kuriuos iš jų mėgstate.

Paruošimas žaibiškas. Reikia turėti dubenį, lentutę, peilį. Išeiga apie1 litras mišrainės. 

Produktai:
  • 200 g karšto rūkymo sultingo kumpio arba "Panevėžio filė"
  • 1 vnt. raudona paprika / saldusis pipiras
  • 1 indelis (425 ml) konservuotų kukurūzų 
  • 300 g marinuotų agurkų (arba naudojame dar vieną papriką)
  • 100-150 g svogūnas ar poras 
  • kuokštas petražolių
  • 3 Valg. Š. švelnaus skonio majonezo
  • 1/4 arb. š. druskos 
  • 1/4 arb. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
Paruošimas:
  1. Susmulkiname 1 cm kubeliais kumpį, agurkus, svogūną. Kuo smulkiau supjaustome petražolių lapelius, kietus kotelius pašaliname.
  2. Visus ingredientus išmaišome dubenyje. Tiekiame į stalą tuojau pat. Mišrainė yra skanesnė kambario temparatūros, tačiau ją galima šaldytuve laikyti ir suvartoti 3 dienų bėgyje.

Mišrainės ingredientų variantas su kukurūzais. 

Mišrainės ingredientų variantas be kukurūzų.
 
Mišrainė be kukurūzų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą