Atostogų metu galiu šitaip vienodai minimalistiškai maitintis kasdien. Labai rekomenduoju išbandyti šį mano minimalistinį salotų receptą, tikrai nenusivilsite - atrasite nuostabų salotų lapelių skonį, neužgožtą kitomis daržovėmis. Mano vaikai yra ypatingi šių "Salotų-salotų" gerbėjai.
Išeiga 4 porcijos. Paruošimui pataritina turėti salotų džiovinimo karuselę, didelę pjaustymo lentutę ir "Santoku" peilį.
Produktai:
- 1 vnt. "Iceberg" salotų gūžė arba 2 gūžės "Romėnų" salotų (300 g) - šaltos ir traškios, tik iš šaldytuvo
- 1/2 arb. š. rupios druskos
- 1/2 arb. š. šviežiai maltų margaspalvių arba juodųjų pipirų
- 2 Valg. Š. jūsų mėgstamo aliejaus (aš dažniausiai naudoju alyvuogių aliejų "Extra Virgin", kartais rapsų, avokado, graikinių riešutų, migdolų, vynuogių kauliukų aliejų)
- 1 Valg. Š. balto vyno acto (6% stiprumo)
- Salotas nuplauname po labai šalto vandens srove, nuvarviname. Ant lentutės salotas supjaustome 5 mm juostelėmis. Viską sudedame į salotų džiovinimo karuselę ir gerai išsukame.
- Sausas salotas išdedame į dubenį, pasūdome ir papipiriname, apliejame actu ir aliejumi, išmaišome ir tuojau pat tiekiame į stalą.
Puikus padaziukas
AtsakytiPanaikinti