Etiketės

abrikosai Afganistanas Afrika agurkas agurotis Airija alyvuogės Amerika ananasas Anglija antis apkepas arbūzas Argentina Armenija artišokai Australija Austrija aviena avižos Avokadas Azerbaidžanas baklažanas BALTA Baltarusija bananas batatas BE KIAUŠINIO Belgija biskvitas blynai Brazilija brokoliai bulvės burokėliai citrusai cukinijos Čekija česnakas daigai Danija duona EGZOTIKA EKOLOGIJA Filo tešla fusion GELTONA Graikija granatas gražgarstės grybai grietinė GRILIS lauke Gruzija Havajai imbieras Indija info Iranas Ispanija Italija Izraelis Japonija jautiena jogurtas jūros gyviai kakava kalafioras kalakutiena KALĖDOS kalmarai Kanada Kapota tešla kaštonai kepiniai kiauliena kiaušinis Kinija kokosai kopūstas krabai krapai krevetės kriaušės Kruopos KŪČIOS KŪDIKIAMS kukurūzai kumpis Lenkija Lietuva mangas Meksika mielinė tešla moliūgas morkos obuoliai Olandija ORANŽINĖ PAAUGLIŲ PAGEIDAVIMAI PAGARDAI Pakistanas pankolis papaja pasta pastarnokas persikai Peru pica pienas pipirai ir paprikos pomidoras Portugalija Prancūzija Puerto Rico pupelės rabarbarai RAUDONA RAW ridikai riešutai ryžiai Rumunija Rusija salieras silkė Sirija skvošas slyvos Slovakija Slovėnija SLUOKSNIUOČIAI sluoksniuota tešla sumuštiniai sūris SVEIKATA svogūnai šerniena Škotija šparagai špinatai Švedija Tailandas Turkija Ukraina uogos Urugvajus VAIKŲ PAGEIDAVIMAI varškė veganams vegetarams VELYKOS Vengrija veršiena Viduržemio vynuogės vištiena Vokietija ŽALIA žalumynai žąsis žirniai žuvis

2013-06-27

Salotų-salotos

Negaliu nepasidalinti šiuo minimalistiniu receptu. Nuolat ruošiu įvairias įmantrias salotas ir mišraines, tačiau karštą vasaros dieną, arba išvykus poilsiauti arčiau ekvatoriaus, labai pakinta žmogaus apetitas ir kalorijų poreikiai. Papietaut karštą vidurdienį užtenka tik "Salotų-salotų" ir kokio nediduko vištienos sparnelio ar picos gabaliuko. Na, dar labai tinka ananasų sultys su ledukais - užsigerti.

Atostogų metu galiu šitaip vienodai minimalistiškai maitintis kasdien. Labai rekomenduoju išbandyti šį mano minimalistinį salotų receptą, tikrai nenusivilsite - atrasite nuostabų salotų lapelių skonį, neužgožtą kitomis daržovėmis. Mano vaikai yra ypatingi šių "Salotų-salotų" gerbėjai.

Išeiga 4 porcijos. Paruošimui pataritina turėti salotų džiovinimo karuselę, didelę pjaustymo lentutę ir "Santoku" peilį

Produktai:
  • 1 vnt. "Iceberg" salotų gūžė arba 2 gūžės "Romėnų" salotų (300 g) - šaltos ir traškios, tik iš šaldytuvo
  • 1/2 arb. š. rupios druskos
  • 1/2 arb. š. šviežiai maltų margaspalvių arba juodųjų pipirų
  • 2 Valg. Š. jūsų mėgstamo aliejaus (aš dažniausiai naudoju alyvuogių aliejų "Extra Virgin", kartais rapsų, avokado, graikinių riešutų, migdolų, vynuogių kauliukų aliejų)
  • 1 Valg. Š. balto vyno acto (6% stiprumo)
Paruošimas:
  1. Salotas nuplauname po labai šalto vandens srove, nuvarviname. Ant lentutės salotas supjaustome 5 mm juostelėmis. Viską sudedame į salotų džiovinimo karuselę ir gerai išsukame. 
  2. Sausas salotas išdedame į dubenį, pasūdome ir papipiriname, apliejame actu ir aliejumi, išmaišome ir tuojau pat tiekiame į stalą.

1 komentaras: