Etiketės

abrikosai Afganistanas Afrika agurkas agurotis Airija alyvuogės Amerika ananasas Anglija antis apkepas arbūzas Argentina Armenija artišokai Australija Austrija aviena avižos Avokadas Azerbaidžanas baklažanas BALTA Baltarusija bananas batatas BE KIAUŠINIO Belgija biskvitas blynai Brazilija brokoliai bulvės burokėliai citrusai cukinijos Čekija česnakas daigai Danija duona EGZOTIKA EKOLOGIJA Filo tešla fusion GELTONA Graikija granatas gražgarstės grybai grietinė GRILIS lauke Gruzija Havajai imbieras Indija info Iranas Ispanija Italija Izraelis Japonija jautiena jogurtas jūros gyviai kakava kalafioras kalakutiena KALĖDOS kalmarai Kanada Kapota tešla kaštonai kepiniai kiauliena kiaušinis Kinija kokosai kopūstas krabai krapai krevetės kriaušės Kruopos KŪČIOS KŪDIKIAMS kukurūzai kumpis Lenkija Lietuva mangas Meksika mielinė tešla moliūgas morkos obuoliai Olandija ORANŽINĖ PAAUGLIŲ PAGEIDAVIMAI PAGARDAI Pakistanas pankolis papaja pasta pastarnokas persikai Peru pica pienas pipirai ir paprikos pomidoras Portugalija Prancūzija Puerto Rico pupelės rabarbarai RAUDONA RAW ridikai riešutai ryžiai Rumunija Rusija salieras silkė Sirija skvošas slyvos Slovakija Slovėnija SLUOKSNIUOČIAI sluoksniuota tešla sumuštiniai sūris SVEIKATA svogūnai šerniena Škotija šparagai špinatai Švedija Tailandas Turkija Ukraina uogos Urugvajus VAIKŲ PAGEIDAVIMAI varškė veganams vegetarams VELYKOS Vengrija veršiena Viduržemio vynuogės vištiena Vokietija ŽALIA žalumynai žąsis žirniai žuvis

2012-11-30

Užkandis "Pizzicato"

Fantastiškas netikėtų skonių ir aromatų derinys. Dėkojui Ritai, šio patiekalo kūrėjai, už receptą. Aš suteikiau užkandžiui muzikinį pavadinimą "Picikato", nes jame yra smulkumo, grakštumo, stiprumo, jokio kito patiekalo neprimenančio savitumo, mikro sprogimo, po kurio atskiri skoniai susilieja į vieną nepakartojamą visumą. Kas nemėgsta ožkos sūrio, gal ir nepajus viso to malonumo, bet kadangi man ožkos sūris pats skaniausias, nieko geresnio ir originalesnio pagaminto su ožkos sūriu dar nesu ragavusi. Naujametiniam stalui toks užkandis tiktų idealiausiai, labai skanu prie vyno.
Produktai:
  • 30 vnt. džiovintų slyvų be kauliukų, minkštų
  • 4 Valg. Š. tepamo ožkos sūrio
  • 1 vnt. maža skiltelė česnako, sutrinta - nebūtinai
  • 1 arb. š. prieskoninių žolelių mišinio (čiobrelio, raudonėlio, rozmarino, petražolių...)
  • 30 vnt. dailių migdolų plokštelių
Paruošimas:
  1. Susmulkiname ir grūstuvėje sutriname prieskonius, skaniau šviežios žolelės, bet tiks ir sausos (trinant grūstuvėjs intensyvėja prieskonių skonis ir aromatas). Sumaišome prieskonius ir sutrintą česnaką su ožkos sūriu.
  2. Įspaudus pirštu iš slyvų formuojame mikro dubenėlius, kuriuos pripildome ožkos sūrio įdaru. Į kiekvieną užkandį lyg po mažytę burę įsmegiame po migdolo plokštelę. 

1 komentaras:

  1. Gal vieną žaibišką partiją? http://lietuvos-vireja.blogspot.be/2012/11/zaidziame-zaidimus.html

    AtsakytiPanaikinti