2012-04-05

Kokteilis "Piña colada"


Šiaip nesu didelė alkoholinių gėrimų mėgėja, kartais mėgstu prie vakarienės išgerti puse stiklo gero vyno, dažniau renkuosi sultis arba tyrą vandenį. Tačiau yra keli mano mėgstami proginiai kokteiliai, kuriuos pasigaminu, arba užsisakau bare, ypatingomis progomis. "Piña colada" (tariasi pi̇̀nja kolàda) - vienas mano mėgstamų proginių kokteiliukų. Šis gėrimas labai saldus, tirštas ir kaloringas, tad karštą dieną beveik atstoja pietus, juo tinka užsigerti egzotiškos ir aštrios mini picos kepsniuką. Poilsiaujant atogrąžų paplūdimyje "Piña colada" yra tiesiog būtinas atributas rojaus būklės pilnaties pojūčiui.
Savo namuose kartais sumąstau šį gėrimą pasiruošti šaltą žiemos ar rudens vakarą - būtent kaip vasaros priminimą ir tam tikrą anti-depresantą. O saulėtą pavasario ar vasaros popietę šiuo gėrimu vaišinamės mūsų namuose apsilankius mieliems svečiams.
Įsigudrinau ir vaikams šį kokteilį ruošti: suplaku visus ingredientus išskyrus alkoholį, įpilu į stiklus vaikams, o į likusią masę pilu romo, vėl plaku ir jau paskirstau po taures, skirtas suaugusiems.
"Piña colada" - tautinis Puerto Riko gėrimas, mat ten buvo išrastas ir išpopuliarintas. Dabar jį žino ir ragauja jau turbūt visas pasaulis, arba bent poilsiaujanti pasaulio dalis. Dažniausiai "Piña colada" pateikiama su šviežio ananaso griežinėliu ir marasčino vyšnele. Aš marasčino vyšnelių vengiu, dėl jų sudėtyje esančių dažiklių ir konservantų. Puošiu gėrimą šviežiais vaisiais ir tomis uogomis, kokių turiu tuo metu po ranka. Paprasčiausias variantas - iš naminio konservuoto kompoto ištraukta vyšnelė.
Šio gėrimo esmė yra skonis ir tirštumas. Jeigu ragavote skystą lyg vandenėlį "Piña colada", tai nepatyrėte šio gėrimo tikro kalorito. Gerą skonį užtikrina teisingai ir proporcingai suderinti ingredientai, o tirštumas išgaunamas iš malto ledo, kokosų kremo ir, kad būti visai užtikrintiems, jog karšą dieną šis gėrimas nepažliugs per minutę, ananasą pravartu irgi nors 20 min. pašaldyti šaldiklyje.
Išeiga 6 porcijos po 100 ml. Paruošimui reikia turėti blenderį.

Produktai:
  • 1 litras stambių ledukų (2/3 blenderio indelio)
  • 1 indelis (425 g) koksų kremo (atšaldyto šaldytuve)
  • 1/4 šviežio ananaso arba 1 indelis (567 g) konservuoto (bent 20 min. sušaldytas šaldiklyje)
  • 1/2 stiklinės (125 ml) kokosų pieno arba skysčio iš konservuotų ananasų indelio 
  • 200 ml tamsaus "Bacardi" romo - atšaldyto šaldytuve

Papuošimui:
  • ananaso griežinėliai (švieži arba konservuoti)
  • uogos
Paruošimas:

  1. Šiek tiek daugiau kaip puse blenderio indelio pripildome ledukais. Sudedame ananaso gabaliukus, kokosų kremą - indas turi būti beveik pilnas.
  2. Dabar pilame romą ir kokosų pieną arba skystį iš konservuotų ananasų indelio.
  3. Sumalame iki vientisos masės, panašios į skystą sniegą. 
  4. Pateikiame tulpės formos taurėse, papuošę ananaso griežinėliais ir/arba uogomis.

 P.S. "Piña colada" galima gerti per storą šiaudelį, jei tokius turite.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą