Aprašyto padažo kiekio turėtų užtekti tuzinui ar daugiau kiaušinių.
Produktai:
- 1 stiklinė (250 ml) majonezo (naminis būt skaniau)
- 1 stiklinė (250 ml) grietinės
- 1 skiltelė česnako, pertrinta su žiupsneliu druskos
- 1/2 stiklinės smulkiai supjaustytų žalių svogūno laiškų arba laiškinio česnako
- 1 arb. š. dižono (Dijon) garstyčių
- 1/2 arb. š. krienų, galima daugiau, jeigu krienai švelnaus skonio
- 1 marinuotas agurkėlis, supjaustytas kuo smulkiau
- 1-2 marinuoti pievagrybiai, supjaustyti kuo smulkiau
- 1 Valg. Š. Relišo padažo
- 1/4 geltonos arba oranžinės paprikos, supjaustome kuo smulkiau
- 4-6 alyvuogės, be kauliukų, supjaustytos kuo smulkiau
- šlakelis burokėlių sulčių - rožinei padažo spalvai
- mažas kuokštelis petražolių lapelių, supjaustytas kuo smulkiau
- 1 Valg. Š. susmulkintų krapų
- 1 Valg. Š. susmulkintų petražolių
- Visus produktus sumaišome ir paliekame šaltai 30 min. skoniams persisunkti.
- Pateikiame dubenėlyje arba plačiame ąsotėlyje su samteliu.
- Palikusius nuo šventės kiaušinius smulkiai supjaustome ir sumaišome su palikusiu padažu. Pasigaminome "Kiaušininę mišrainę", kurią pateiksime kitą dieną pusryčiams, su paskrudinta duona, prie puodelio arbatos.
| Padažiukas ant Velykų stalo slepiasi už baltos mišrainės |
Linkiu visiems linksmų Velykų, skanaus margučio, gražaus pavasario, kupino meilės, svajonių, ir tūksančio mielų menkniekių, kurie kartu sudėjus yra LAIMĖ.

Komentarų nėra:
Rašyti komentarą