Etiketės

abrikosai Afganistanas Afrika agurkas agurotis Airija alyvuogės Amerika ananasas Anglija antis apkepas arbūzas Argentina Armenija artišokai Australija Austrija aviena avižos Avokadas Azerbaidžanas baklažanas BALTA Baltarusija bananas batatas BE KIAUŠINIO Belgija biskvitas blynai Brazilija brokoliai bulvės burokėliai citrusai cukinijos Čekija česnakas daigai Danija duona EGZOTIKA EKOLOGIJA Filo tešla fusion GELTONA Graikija granatas gražgarstės grybai grietinė GRILIS lauke Gruzija Havajai imbieras Indija info Iranas Ispanija Italija Izraelis Japonija jautiena jogurtas jūros gyviai kakava kalafioras kalakutiena KALĖDOS kalmarai Kanada Kapota tešla kaštonai kepiniai kiauliena kiaušinis Kinija kokosai kopūstas krabai krapai krevetės kriaušės Kruopos KŪČIOS KŪDIKIAMS kukurūzai kumpis Lenkija Lietuva mangas Meksika mielinė tešla moliūgas morkos obuoliai Olandija ORANŽINĖ PAAUGLIŲ PAGEIDAVIMAI PAGARDAI Pakistanas pankolis papaja pasta pastarnokas persikai Peru pica pienas pipirai ir paprikos pomidoras Portugalija Prancūzija Puerto Rico pupelės rabarbarai RAUDONA RAW ridikai riešutai ryžiai Rumunija Rusija salieras silkė Sirija skvošas slyvos Slovakija Slovėnija SLUOKSNIUOČIAI sluoksniuota tešla sumuštiniai sūris SVEIKATA svogūnai šerniena Škotija šparagai špinatai Švedija Tailandas Turkija Ukraina uogos Urugvajus VAIKŲ PAGEIDAVIMAI varškė veganams vegetarams VELYKOS Vengrija veršiena Viduržemio vynuogės vištiena Vokietija ŽALIA žalumynai žąsis žirniai žuvis

2011-04-23

Padažas kiaušiniams

Artėja Velykos. Virtų kiaušinių bus pridaužta pora tuzinų, tačiau ar visus juos suvalgysime?  Čia dažnai gelbsti padažiukas. Kaip neįmanomos Velykos be margučių, taip neįmanomas Velykų stalas be padažo kiaušiniams.

Aprašyto padažo kiekio turėtų užtekti tuzinui ar daugiau kiaušinių.

Produktai:
  • 1 stiklinė (250 ml) majonezo (naminis būt skaniau)
  • 1 stiklinė (250 ml) grietinės
  • 1 skiltelė česnako, pertrinta su žiupsneliu druskos
  • 1/2 stiklinės smulkiai supjaustytų žalių svogūno laiškų arba laiškinio česnako
Pasirinkine vieną iš priedų, pagal pageidavimą, bet nebūtina:
  • 1 arb. š. dižono (Dijon) garstyčių
  • 1/2 arb. š. krienų, galima daugiau, jeigu krienai švelnaus skonio 
  • 1 marinuotas agurkėlis, supjaustytas kuo smulkiau
  • 1-2 marinuoti pievagrybiai, supjaustyti kuo smulkiau
  • 1 Valg. Š. Relišo padažo 
  • 1/4 geltonos arba oranžinės paprikos, supjaustome kuo smulkiau
  • 4-6 alyvuogės, be kauliukų, supjaustytos kuo smulkiau
  • šlakelis burokėlių sulčių - rožinei padažo spalvai
  • mažas kuokštelis petražolių lapelių, supjaustytas kuo smulkiau
Paruošimas:
  1. Visus produktus sumaišome ir paliekame šaltai 30 min. skoniams persisunkti.
  2. Pateikiame dubenėlyje arba plačiame ąsotėlyje su samteliu.
  3. Palikusius nuo šventės kiaušinius smulkiai supjaustome ir sumaišome su palikusiu padažu. Pasigaminome "Kiaušininę mišrainę", kurią pateiksime kitą dieną pusryčiams, su paskrudinta duona, prie puodelio arbatos.


Padažiukas ant Velykų slepiasi už baltos mišrainės

Linkiu visiems linksmų Velykų, skanaus margučio, gražaus pavasario, kupino meilės, svajonių, ir tūksančio mielų menkniekių, kurie kartu sudėjus yra LAIMĖ.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą