Etiketės

abrikosai Afganistanas Afrika agurkas agurotis Airija alyvuogės Amerika ananasas Anglija antis apkepas arbūzas Argentina Armenija artišokai Australija Austrija aviena avižos Avokadas Azerbaidžanas baklažanas BALTA Baltarusija bananas batatas BE KIAUŠINIO Belgija biskvitas blynai Brazilija brokoliai bulvės burokėliai citrusai cukinijos Čekija česnakas daigai Danija duona EGZOTIKA EKOLOGIJA Filo tešla fusion GELTONA Graikija granatas gražgarstės grybai grietinė GRILIS lauke Gruzija Havajai imbieras Indija info Iranas Ispanija Italija Izraelis Japonija jautiena jogurtas jūros gyviai kakava kalafioras kalakutiena KALĖDOS kalmarai Kanada Kapota tešla kaštonai kepiniai kiauliena kiaušinis Kinija kokosai kopūstas krabai krapai krevetės kriaušės Kruopos KŪČIOS KŪDIKIAMS kukurūzai kumpis Lenkija Lietuva mangas Meksika mielinė tešla moliūgas morkos obuoliai Olandija ORANŽINĖ PAAUGLIŲ PAGEIDAVIMAI PAGARDAI Pakistanas pankolis papaja pasta pastarnokas persikai Peru pica pienas pipirai ir paprikos pomidoras Portugalija Prancūzija Puerto Rico pupelės rabarbarai RAUDONA RAW ridikai riešutai ryžiai Rumunija Rusija salieras silkė Sirija skvošas slyvos Slovakija Slovėnija SLUOKSNIUOČIAI sluoksniuota tešla sumuštiniai sūris SVEIKATA svogūnai šerniena Škotija šparagai špinatai Švedija Tailandas Turkija Ukraina uogos Urugvajus VAIKŲ PAGEIDAVIMAI varškė veganams vegetarams VELYKOS Vengrija veršiena Viduržemio vynuogės vištiena Vokietija ŽALIA žalumynai žąsis žirniai žuvis

2011-04-22

Orkaitėje užkeptos bulvės

Orkaitėje užkeptos bulvės skanios be priedų, dar skaniau su šlakeliu majonezo arba kečupo ir šviežiomis slotomis, o stipriau būtų prie mėsos ar žuvies patiekalų. Darbo trukmė 5 min., kepimas orkaitėje: 45 min. Dėkoju Galit už recepto idėją.
Paruošimui reikia turėti kepimui orkaitėje tinkančią keptuvę arba skardą.
Produktai:
  • 1 kg bulvių (7 didelės)
  • 4 skiltelės česnako, sutrintos
  • 1 arb. š. druskos
  • 1/2 arb. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 5-6 susmulkinti lapeliai rozmarino - nebūtinai
  • 1 valg. Š. alyvuogių aliejaus
Paruošimas:


  1. Užkaičiame 430 F (220 C) laipsnių orkaitę.
  2. Bulves nuskutame, nuplauname ir nusausiname. Supjaustome 5 mm (1/4") storio griežinėliais, dedame į kepimo indą, pasūdome, papipiriname, pridedame česnako, jei pageidaujama - rozmarino.
  3. Viską apšlakstome kuo mažesniu aliejaus kiekiu ir gerai "išmasažuojame", t. y. rankomis sumaišome taip, kad visi bulvių gabaliukai pasidengtų aliejumi.
  4. Bulves tolygiai paskirsome po kepimo indo paviršių ir šauname orkaitėn 45 minutėms. Kepame neuždengus, kol bulvės viduj taps minkštos, o išorėje - paskrudusios.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą