Etiketės

abrikosai Afganistanas Afrika agurkas agurotis Airija alyvuogės Amerika ananasas Anglija antis apkepas arbūzas Argentina Armenija Artimųjų Rytų artišokai Australija Austrija aviena avižos Avokadas Azerbaidžanas baklažanas BALTA Baltarusija bananas batatas BE GLITIMO BE KIAUŠINIO Belgija biskvitas blynai Bosnija Brazilija brokoliai bulvės burokėliai citrusai cukinijos Čekija česnakas daigai Danija duona EGZOTIKA EKOLOGIJA Filo tešla fusion GELTONA Graikija granatas gražgarstės grybai grietinė GRILIS lauke Gruzija Havajai imbieras Indija info Iranas Ispanija Italija Izraelis Japonija jautiena Jemenas jogurtas jūros gyviai kakava kalafioras kalakutiena KALĖDOS kalmarai Kanada Kapota tešla kaštonai kepiniai kiauliena kiaušinis Kinija kokosai kopūstas krabai krapai krevetės kriaušės Kruopos KŪČIOS KŪDIKIAMS kukurūzai kumpis Lenkija Libanas Lietuva mangas Meksika mielinė tešla moliūgas morkos obuoliai Olandija ORANŽINĖ PAAUGLIŲ PAGEIDAVIMAI PAGARDAI Pakistanas pankolis papaja pasta pastarnokas persikai Peru pica pienas pipirai ir paprikos pomidoras Portugalija Prancūzija Puerto Rico pupelės rabarbarai RAUDONA RAW ridikai riešutai ryžiai Rumunija Rusija salieras silkė Sirija skvošas slyvos Slovakija Slovėnija SLUOKSNIUOČIAI sluoksniuota tešla sumuštiniai sūris SVEIKATA svogūnai šerniena Škotija šparagai špinatai Švedija Tailandas Turkija Ukraina uogos Urugvajus VAIKŲ PAGEIDAVIMAI varškė veganams vegetarams VELYKOS Vengrija veršiena Viduržemio vynuogės vištiena Vokietija ŽALIA žalumynai žąsis žirniai žuvis

2015-10-17

Spanguolių tyrė - pagardas



Šis pagardas papuoš, pagardins ir suteiks kibirkšties jūsų patiekalams, ypač rudens ir žiemos švenčių metu, kai kepami kalakutai, žąsys, antys, vištos, putpelės...

Spanguolių pagardas yra nepaprastai gaivus ir pūrus, rūgščiai salstelėjęs, su švelnia spanguolių sėklų kartumo gaidele. Šis padažas nepakeičiams prie paukštienos, ypač krūtinėlės mėsos. Be to, jis labai tinka pusryčiams ant skrebučio arba nesaldinto jogurto.  Aš mėgstu "nesaldžius" saldumynus, tai man šis padažas - tikras gardėsis. Sveikuoliams šis receptas irgi tiks, kadangi jis yra visiškai žaliavalgiškas.

Imbieras šiame recepte nebūtinas. Naudokite tarkuotą imbierą tik jeigu mėgstate šį prieskonį, arba gaminkite padažą su imbieru virusų sezono metu.

Paruošimui reikia turėti maisto procesorių - trintuvę, arba didelį grūstuvą. Išeiga 400 ml pagardo.

Produktai:
  • 350 g (1 pirktinis maišelis) šviežių spanguolių
  • 1 citrinos arba apelsino žievelės tarkiai
  • 1/3 stiklinės (85 ml) cukraus
  • 1-2 arb. š. tarkuoto imbiero - nebūtinai
Paruošimas:
  1. Spanguoles nuplauname rėtuke po šalto vandens srove, pašaliname visas minkštas ir papuvusias uogas, paliekame nuvarvėti 10 min.
  2. Visus ingredientus sutriname grūstuvėje arba maisto procesoriuje. Jeigu pageidaujama skystesnė tyrė, galima įspausti šiek tiek apelsino ar citrinos sulčių. 
  3. Paliekame sandariame indelyje, šaldytuve 4-12 val. - per šį laiką ištirps cukraus kristalai ir atsiskleis spanguolių aromatas.
  4. Tiekiame į stalą šalia paukštienos - kaip pagardą; ant paskrudinto skrebučio pusryčiams - kaip užtepą; stiklinaitėse ant nesaldinto jogurto - sveikuoliškiems pusryčiams. 
  5. Kadangi visi ingredientai turi antiseptinių savybių, saugomas šaldytuve šis pagardas išlieka šviežias apie mėnesį.
P.S. Šį pagardą galima konservuoti. Pilame į tyrę 1/2 stiklinės apelsinų sulčių arba vandens, užviriname ir pakunkuliuojame 10 min. Karštą padažą pilame į sterilų indelį ir užsandariname. Toks pagardas liks šviežias ištisus metus. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą