Šis pagardas papuoš, pagardins ir suteiks kibirkšties jūsų patiekalams, ypač rudens ir žiemos švenčių metu, kai kepami kalakutai, žąsys, antys, vištos, putpelės...
Spanguolių pagardas yra nepaprastai gaivus ir pūrus, rūgščiai salstelėjęs, su švelnia spanguolių sėklų kartumo gaidele. Šis padažas nepakeičiams prie paukštienos, ypač krūtinėlės mėsos. Be to, jis labai tinka pusryčiams ant skrebučio arba nesaldinto jogurto. Aš mėgstu "nesaldžius" saldumynus, tai man šis padažas - tikras gardėsis. Sveikuoliams šis receptas irgi tiks, kadangi jis yra visiškai žaliavalgiškas.
Imbieras šiame recepte nebūtinas. Naudokite tarkuotą imbierą tik jeigu mėgstate šį prieskonį, arba gaminkite padažą su imbieru virusų sezono metu.
Paruošimui reikia turėti maisto procesorių - trintuvę, arba didelį grūstuvą. Išeiga 400 ml pagardo.
Produktai:
- 350 g (1 pirktinis maišelis) šviežių spanguolių
- 1 citrinos arba apelsino žievelės tarkiai
- 1/3 stiklinės (85 ml) cukraus
- 1-2 arb. š. tarkuoto imbiero - nebūtinai
Paruošimas:
- Spanguoles nuplauname rėtuke po šalto vandens srove, pašaliname visas minkštas ir papuvusias uogas, paliekame nuvarvėti 10 min.
- Visus ingredientus sutriname grūstuvėje arba maisto procesoriuje. Jeigu pageidaujama skystesnė tyrė, galima įspausti šiek tiek apelsino ar citrinos sulčių.
- Paliekame sandariame indelyje, šaldytuve 4-12 val. - per šį laiką ištirps cukraus kristalai ir atsiskleis spanguolių aromatas.
- Tiekiame į stalą šalia paukštienos - kaip pagardą; ant paskrudinto skrebučio pusryčiams - kaip užtepą; stiklinaitėse ant nesaldinto jogurto - sveikuoliškiems pusryčiams.
- Kadangi visi ingredientai turi antiseptinių savybių, saugomas šaldytuve šis pagardas išlieka šviežias apie mėnesį.
P.S. Šį pagardą galima konservuoti. Pilame į tyrę 1/2 stiklinės apelsinų sulčių arba vandens, užviriname ir pakunkuliuojame 10 min. Karštą padažą pilame į sterilų indelį ir užsandariname. Toks pagardas liks šviežias ištisus metus.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą