Etiketės

abrikosai Afganistanas Afrika agurkas agurotis Airija alyvuogės Amerika ananasas Anglija antis apkepas arbūzas Argentina Armenija artišokai Australija Austrija aviena avižos Avokadas Azerbaidžanas baklažanas BALTA Baltarusija bananas batatas BE KIAUŠINIO Belgija biskvitas blynai Brazilija brokoliai bulvės burokėliai citrusai cukinijos Čekija česnakas daigai Danija duona EGZOTIKA EKOLOGIJA Filo tešla fusion GELTONA Graikija granatas gražgarstės grybai grietinė GRILIS lauke Gruzija Havajai imbieras Indija info Iranas Ispanija Italija Izraelis Japonija jautiena jogurtas jūros gyviai kakava kalafioras kalakutiena KALĖDOS kalmarai Kanada Kapota tešla kaštonai kepiniai kiauliena kiaušinis Kinija kokosai kopūstas krabai krapai krevetės kriaušės Kruopos KŪČIOS KŪDIKIAMS kukurūzai kumpis Lenkija Lietuva mangas Meksika mielinė tešla moliūgas morkos obuoliai Olandija ORANŽINĖ PAAUGLIŲ PAGEIDAVIMAI PAGARDAI Pakistanas pankolis papaja pasta pastarnokas persikai Peru pica pienas pipirai ir paprikos pomidoras Portugalija Prancūzija Puerto Rico pupelės rabarbarai RAUDONA RAW ridikai riešutai ryžiai Rumunija Rusija salieras silkė Sirija skvošas slyvos Slovakija Slovėnija SLUOKSNIUOČIAI sluoksniuota tešla sumuštiniai sūris SVEIKATA svogūnai šerniena Škotija šparagai špinatai Švedija Tailandas Turkija Ukraina uogos Urugvajus VAIKŲ PAGEIDAVIMAI varškė veganams vegetarams VELYKOS Vengrija veršiena Viduržemio vynuogės vištiena Vokietija ŽALIA žalumynai žąsis žirniai žuvis

2014-12-16

Kalėdinės salotos


Panašių receptų aibę rasite Interneto platybėse. Aš savo namuose "prisijaukinau" būtent šį variantą, tad dalinuosi su jumis, tikiuosi, kad aš neliksiu vieniša šių salotų gerbėja.

Šiose salotose naudojami visi super-vitamininiai ingredientai, o patiekalo spalvos tinka Kalėdiniam stalui papuošti.

Apie lapinius kopūstus (kale arba borecole - angl.) jau anksčiau rašiau, apie avokadus irgi jau anksčiau rašiau. Apie granatus reiks parašyti, sėklas iš granatų gvildename šitaip.

Paruošimui reikia turėti dubenį, peilį, kulinarines žirkles - nebūtinai, citrusų žievelės gramžtuką arba sūrio tarką, sriubinį šaukštą - avokadui išskobti, granato sėkloms iš vaisiaus puselių iškratyti ir citrinos sultims kartu su tirščiais išgremžti. Dar labai praverčia salotų džiovinimo karuselė - bet kokiems lapams nusausinti.

Produktai:

  • 1 ryšelis (200 g) lapinių kopūstų  (kale - angl.)
  • 1 vnt. avokadas
  • 1/2 stiklinės (ar daugiau) granato vaisiaus sėklų
  • 1/2 pankolio gumbo (80 g)
  • 1 vnt. citrina
  • 1/2 arb. š. druskos
  • 1/2 arb. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 30 ml jūsų mėgstamo aliejaus arba aliejų mišinio (Extra Virgin alyvuogių, kanapių, juodgrūdės...)

Paruošimas:

  1. Lapinius kopūstus nuplauname, pirštais nubraukiame lapus nuo kietų stiebų, išsukame karuselėje, kad nevarvėtų nuo jų vanduo. 
  2. Nutarkuojame citrinos žievelės geltoną dalį. Pjauname citriną pusiau ir šaukštu išskobiame visus tirščius kartu su sultimis (skilteles skiriančios plėvelės turi likti citrinoje - jų nenaudojame).
  3. Plonais griežinėliais supjaustome pankolį.
  4. Lapinius kopūstus tiesiog dubenyje sukarpome žirklėmis, kad maždaug liktų vieno kąsnio gabaliukai. Pankolį, citrinos žievelės tarkius ir lapinius kopūstus dubenyje pasūdome, papipiriname, apliejame pasirinktu aliejumi ir puse citrinos tirščių kiekiu. Salotas "išmasažuojame" ranka, kad citrinos sultys gerai pasiskirstytų. Paliekame 5 min. skoniams persisunkti.
  5. Tuo tarpu išskobiame ir 2 cm kubeliais supjaustome avokadą, beriame avokado kubelius į dubenį ant žalumynų ir tuojau pat apliejame likusiu citrinos sulčių kiekiu - kad avokadas neruduotų.
  6. Išgvildename granato sėklas, jas beriame ant salotų. Puošiame pankolio "plunksnele". Skanaus!

1 komentaras:

  1. Margarita12/22/2015

    Mano šeimynos labai mėgstamos šios Kalėdinės salotos. :) Kiekvienais metais tokias salotas tenka gaminti.

    AtsakytiPanaikinti