Etiketės

abrikosai Afganistanas Afrika agurkas agurotis Airija alyvuogės Amerika ananasas Anglija antis apkepas arbūzas Argentina Armenija artišokai Australija Austrija aviena avižos Avokadas Azerbaidžanas baklažanas BALTA Baltarusija bananas batatas BE KIAUŠINIO Belgija biskvitas blynai Brazilija brokoliai bulvės burokėliai citrusai cukinijos Čekija česnakas daigai Danija duona EGZOTIKA EKOLOGIJA Filo tešla fusion GELTONA Graikija granatas gražgarstės grybai grietinė GRILIS lauke Gruzija Havajai imbieras Indija info Iranas Ispanija Italija Izraelis Japonija jautiena jogurtas jūros gyviai kakava kalafioras kalakutiena KALĖDOS kalmarai Kanada Kapota tešla kaštonai kepiniai kiauliena kiaušinis Kinija kokosai kopūstas krabai krapai krevetės kriaušės Kruopos KŪČIOS KŪDIKIAMS kukurūzai kumpis Lenkija Lietuva mangas Meksika mielinė tešla moliūgas morkos obuoliai Olandija ORANŽINĖ PAAUGLIŲ PAGEIDAVIMAI PAGARDAI Pakistanas pankolis papaja pasta pastarnokas persikai Peru pica pienas pipirai ir paprikos pomidoras Portugalija Prancūzija Puerto Rico pupelės rabarbarai RAUDONA RAW ridikai riešutai ryžiai Rumunija Rusija salieras silkė Sirija skvošas slyvos Slovakija Slovėnija SLUOKSNIUOČIAI sluoksniuota tešla sumuštiniai sūris SVEIKATA svogūnai šerniena Škotija šparagai špinatai Švedija Tailandas Turkija Ukraina uogos Urugvajus VAIKŲ PAGEIDAVIMAI varškė veganams vegetarams VELYKOS Vengrija veršiena Viduržemio vynuogės vištiena Vokietija ŽALIA žalumynai žąsis žirniai žuvis

2010-07-03

Pankolio salotos

Pankolis - anyžiaus ir krapo giminaitis. Kaip žinia, pankolis padeda viršinimui, o jo sėklų arbata - nepamainomas vaistas verksmingiems kūdykėliams nuo pilvuko sąrėmių. Jūsų dėmesiusi paprasčiausias pankolio salotų receptas, paruošiamas per 5 minutes. Šios saltos tokios puošnios, kad tiesiog prašosi šventiniam stalui, ypač per Kalėdas ar Velykas, kai visi linkę persivalgyti, pankolis gali tapti geros savijautos ir puikios nuotaikos garantu.

Šios salotos labai tinka šalia sūdytos arba rūkytos lašišos bei kitų žuvies patiekalų. Jos tinka ir vaikams: maniškiai, nors išrankūs, valgo pankolio salotas su džiaugsmu. Uždarame indelyje, šaldytuve pankolio salotos išlieka šviežios 4 dienas.

Produktai:
  • 2 pankolio "galvos"
  • 1 didelė citrina
  • 1/2 arb. š. rupios druskos
  • 1/2 arb. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 2 valg. Š. alyvuogių aliejaus

Paruošimas:
  1. Nuskabome aplink pankolio galvas esančias gražesnes plunksnines šakeles.
  2. Nuo citrinos nutarkuojame geltoną žievelės sluoksnį. Pjauname citriną pusiau ir išspaudžiame sultis.
  3. Nupjauname pankolio stiebus virš atsišakojimų. Likusius pankolio stiebus ir galvas smulkiai supjaustome juostelėmis, lyg kopūstą. Aš pjaustymui naudoju mandoliną - lentelę su lygiagrečiai jos paviršiui įtaisytu peiliu - labai pavojingas, bet gelbstintis ruošoje įrengimas.
  4. Salotas pasūdome, papipiriname, apšlakstome citrinos sultimis, aliejumi, lengvai išmaišome.
  5. Papuošiame citrinos žievelės tarkučiais ir žaliomis pankolio šakelėmis.

Skoniui ir spalvai paįvairinti pasirinkite vieną iš sekančių priedų:
  • 1 šiaudeliais supjaustyta morka
  • 1/2 gūžės raudono (violetinio) kopūsto, supjaustyto smulkiais šiaudeliais 
  • 1 gūžė radikio (radicchio - tamsiai violetinės, karstelėjusio skonio kopūstinės salotos), supjaustyta
  • 1-no greipfruto minkštimas
  • 6-8 ridikėliai, supjaustyti šiaudeliais
  • 200 g žalių įstrižai supjaustytų ankštinių pupelių
  • 100 g stambiai sukapotų migdolų

    1 komentaras:

    1. Anonimiškas2/10/2013

      Skanu!
      Tik citrinos dėjau mažai, užpyliau šlakelį austrių padažo.
      Fantastika.

      AtsakytiPanaikinti