Etiketės

abrikosai Afganistanas Afrika agurkas agurotis Airija alyvuogės Amerika ananasas Anglija antis apkepas arbūzas Argentina Armenija artišokai Australija Austrija aviena avižos Avokadas Azerbaidžanas baklažanas BALTA Baltarusija bananas batatas BE KIAUŠINIO Belgija biskvitas blynai Brazilija brokoliai bulvės burokėliai citrusai cukinijos Čekija česnakas daigai Danija duona EGZOTIKA EKOLOGIJA Filo tešla fusion GELTONA Graikija granatas gražgarstės grybai grietinė GRILIS lauke Gruzija Havajai imbieras Indija info Iranas Ispanija Italija Izraelis Japonija jautiena jogurtas jūros gyviai kakava kalafioras kalakutiena KALĖDOS kalmarai Kanada Kapota tešla kaštonai kepiniai kiauliena kiaušinis Kinija kokosai kopūstas krabai krapai krevetės kriaušės Kruopos KŪČIOS KŪDIKIAMS kukurūzai kumpis Lenkija Lietuva mangas Meksika mielinė tešla moliūgas morkos obuoliai Olandija ORANŽINĖ PAAUGLIŲ PAGEIDAVIMAI PAGARDAI Pakistanas pankolis papaja pasta pastarnokas persikai Peru pica pienas pipirai ir paprikos pomidoras Portugalija Prancūzija Puerto Rico pupelės rabarbarai RAUDONA RAW ridikai riešutai ryžiai Rumunija Rusija salieras silkė Sirija skvošas slyvos Slovakija Slovėnija SLUOKSNIUOČIAI sluoksniuota tešla sumuštiniai sūris SVEIKATA svogūnai šerniena Škotija šparagai špinatai Švedija Tailandas Turkija Ukraina uogos Urugvajus VAIKŲ PAGEIDAVIMAI varškė veganams vegetarams VELYKOS Vengrija veršiena Viduržemio vynuogės vištiena Vokietija ŽALIA žalumynai žąsis žirniai žuvis

2014-05-30

Artišokų ir pomidorų salotos


Žaibiškai paruošiamos salotos, puikus garnyras prie ant grilio paruoštų vasaros kepsniukų: šašlykų, žuvies ar jautienos steikų. Šios salotos skanios ir sočios pačios savaime, su skrudintos duonos riekele - tai puikūs vasariški pietūs.
Paruošimui reikia turėti pomidorų pjaustymo peilį, kulinarines žirkles, dubenį. Išeiga 4 pietų porcijos arba 8 garnyrai prie kepsnio.

Produktai:

  • 2 indeliai po 240 g konservuotų vandenyje artišokų šerdžių
  • 400 g nedidelių pomidoriukų
  • 3-4 šakelės šviežio baziliko
  • 1/2 Valg. Š. obuolių acto - nebūtinai
  • 1 Valg. Š. alyvuogių aliejaus "extra virgin"
  • 1/2 arb. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
Paruošimas:
  1. Daržoves supjaustome 1 kąsnio gabalėliais: pomidorus pusiau arba į ketvirčius; artišokų šerdys pjaustant subyra, tad geriausia tik kotelius nuplėšti nuo žiedo - taip gaunasi 2 kąsniai. 
  2. Baziliko lapelius smulkiai sukarpome kulinarinėmis žirklėmis.
  3. Visus ingredientus sumaišome dubenyje ir tuojau pat tiekiame į stalą. 
Šioje nuotrakoje - artišokai pjaustyti išilgai pusiau, dėl to šiek tiek subyrėję. 
P.S. Šioms salotoms paįvairinti labai tinka įmaišytos juodosios alyvuogės - kas tokias mėgsta.

Kviečiu pasiklausyti dainos, kažkada seniai man labai patikusios, ir dabar patinka:  "White Town - Your Woman".

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą