Etiketės

abrikosai Afganistanas Afrika agurkas agurotis Airija alyvuogės Amerika ananasas Anglija antis apkepas arbūzas Argentina Armenija artišokai Australija Austrija aviena avižos Avokadas Azerbaidžanas baklažanas BALTA Baltarusija bananas batatas BE KIAUŠINIO Belgija biskvitas blynai Brazilija brokoliai bulvės burokėliai citrusai cukinijos Čekija česnakas daigai Danija duona EGZOTIKA EKOLOGIJA Filo tešla fusion GELTONA Graikija granatas gražgarstės grybai grietinė GRILIS lauke Gruzija Havajai imbieras Indija info Iranas Ispanija Italija Izraelis Japonija jautiena jogurtas jūros gyviai kakava kalafioras kalakutiena KALĖDOS kalmarai Kanada Kapota tešla kaštonai kepiniai kiauliena kiaušinis Kinija kokosai kopūstas krabai krapai krevetės kriaušės Kruopos KŪČIOS KŪDIKIAMS kukurūzai kumpis Lenkija Lietuva mangas Meksika mielinė tešla moliūgas morkos obuoliai Olandija ORANŽINĖ PAAUGLIŲ PAGEIDAVIMAI PAGARDAI Pakistanas pankolis papaja pasta pastarnokas persikai Peru pica pienas pipirai ir paprikos pomidoras Portugalija Prancūzija Puerto Rico pupelės rabarbarai RAUDONA RAW ridikai riešutai ryžiai Rumunija Rusija salieras silkė Sirija skvošas slyvos Slovakija Slovėnija SLUOKSNIUOČIAI sluoksniuota tešla sumuštiniai sūris SVEIKATA svogūnai šerniena Škotija šparagai špinatai Švedija Tailandas Turkija Ukraina uogos Urugvajus VAIKŲ PAGEIDAVIMAI varškė veganams vegetarams VELYKOS Vengrija veršiena Viduržemio vynuogės vištiena Vokietija ŽALIA žalumynai žąsis žirniai žuvis

2013-05-08

Cukinija su migdolais ir Parmezanu


Skubu pasidalinti mano atrastu nauju cukinijos šedevru, ruoša trunka apie 10 min.  Prie vynelio - nepakartojamas užkandis, visi cukinijos nemegėjai turės progos pakeisti savo nuomonę paragavę šio skanėsto (dėl vaikų to paties negarantuoju). Recepto šaltinis - matyta TV kulinarinė laida ir po to atrasta Internete recepto autorė .

Paruošimui reikia turėti didelę keptuvę ir bulvių/sūrio skustuką. Išeiga 4 porcijos.

Produktai:
  • 4 vidutinio dydžio cukinijos arba 7-8 mažiukės (900 g)
  • 1 Valg. Š. alyvuogių aliejaus
  • 1 Valg. Š. sviesto
  • 2 česnako skiltelės, susmulkintos
  • 1/2 arb. š. druskos
  • 1/4 arb. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 1/3 stiklinės kapotų kepintų migdolų
  • 1 Valg. Š. šviežio peletrūno (francūziškam skoniui) arba rozmarino + šalavijo (lietuviškam skoniui) - tik žalių lapelių, be stiebų
  • 30 g Parmezano arba Džiugo sūrio tarkių (aš smulkinau bulvių skustuku)
Paruošimas:
  1. Pašaliname cukinijų galiukus. Cukinijas pjauname išilgai pusiau, po to skersai maždaug 3 cm gabalais.
  2. Virš didesnės nei vidutiniškos liepsnos didelėj keptuvėj įkaitiname aliejų, po to jame ištirpiname sviestą. Keptuvėje vienu sluoksniu pažeriame cukinijų gabalus, pridedame česnako, druskos ir pipirų. Daržoves vartome ir kepame apie 8 min.
  3. Į keptuvę beriame migdolus ir žirklėmis susmulkintus žalius prieskonius (peletrūną arba rozmariną su šalavijais), maišant kepame dar 1 min.
  4. Tiekiame į stalą apibarsčius Parmezano (arba Džiugo) sūrio tarkiais.  
Keptuvėje.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą