Esmė padažo labai paprasta: šviežiai spaustos burokėlių sultys sumaišomos su cukrumi bei actu, ir ilgai garinamos virš mažos ugnies. Pasirinkite kietus, sultingus, gražius burokėlius, prieš spaudžiant sultis būtinai juos paragaukite - jeigu burokėlis kartus, tai ir padažas nebus skanus. Burokėliai turi būti saldūs.
Recepto šaltinis: "Red Parrot" restorano šefas, kuris palūžo po mano daugybės komplimentų ir galų gale pasidalino savo paslaptimi.
Paruošimui reikia turėti sulčiaspaudę, nedidelį puodą. Išeiga - maždaug 2/3 stiklinės, koštuvą arba sietelį.
Ingredientai:
Spaudžiame sultis. |
Ingredientai:
- 2 vnt. vidutiniško dydžio burokėliai (400-500 g)
- 1/2 stiklinės (125 ml) raudono vyno acto arba Marsala acto (5-6% stiprumo), tinka ir obuolių actas
- 2-4 Valg. Š. cukraus - kuo sladesni burokėliai, tuo mažiau reiks cukraus
Paruošimas:
- Sulčiaspaude išspaudžiame burokėlių sultis. Mums reikės maždaug 1 stikinės sulčių. Likusias sultis labai sveika išgerti, o tirščius nuo sulčių spaudimo galima panaudoti salotų arba barsčių gamybai.
- Nedideliame puode virš mažos liepsnos kaitiname burokėlių sultis, paskanintas actu ir cukrumi. Padažas turi pamažu garuoti, bet ne burbuliuoti, iki kol nugaruos iki pusės ir sutirštės. Man tas garinimas užtrūko gal 1,5 val. Jokių prieskonių nereikia dėti, turi išlikti burokėlių spalva, skonis ir aromatas. Labai labai skanu.
- Padažą perkošiame per sietelį ir tiekiame į stalą ąsotėlyje prie mėsos; arba patiekalą tiesiog įtupdomę į padažu aplietą lėkštę.
Padažiukas pamažėle garinamas. |
Sutirštintas padažas lėkštėje - pasiruošęs įsodinti patiekalui. |
Kyšas (Quiche-pranc.) burokėlių padaže. |
Nerealiai sveikuoliškai:)
AtsakytiPanaikintioui oui... :)
Panaikinti