Turiu gerą draugę vardu Edyta. Ji yra lenkų kilmės (Amerikoje visi patampa Amerikiečių tautybės, o tautinės ir kultūrinės šaknys - tai kilmė), mano vienmetė, irgi inžinierė, daug metų mes buvome bendradarbės. Labiausiai susidraugavome kai abi buvome nėštukės vienu metu. Per pietų pertrauką kiti inžinieriai bendradarbiai eidavo picos, sumuštinių, hamburgerių pirki, o mes į kitą gatvės pusę: jogurto, glotnučio, salotų.
Dabar mūsų vaikai jau universitetuose, mes jau nebedirbame vienoje darbovietėje... Bet vistiek tęsiame tradiciją: bent kartą-du per mėnesį susitinkame kartu papietauti. Stengiamės viena kitą traukti iš namų, ieškome naujų restoranėlių, kur tiekiami sveikuoiški patiekalai, arba aplankome mūsų pamėgtas senas vietas, kur jau iš tolo savininkai ir padavėjai mums moja, prisimena tas "dvi išsipuošusias natūralias blondines", paliekančias gerus arbatpinigius. Dažnai mūsų pietūs pasibaigia vietinėje Glotnučių užeigoje - po vieną popierinį puodelį keliui iki namų. Išragavau ten visokius variantus glotnučių. Tačiau dabar aš visada renkuosi tik savo žalią receptą: su kriauše arba žaliu obuoliu, be banano - po sočių pietų norisi tik lengvo ir gaivaus gėrimo.
Turiu namie blenderį, tad kartais ir pati sau pasigaminu būtent šį savo pamėgtą glotnutį. Labai klausau savo organizmo pageidavimų, reakcijų. Kažkodėl vis mažiau organizmas prašo saldumynų, vis daugiau akys nori žalios spalvos dalykų.
Paruošimui reikia turėti blenderį.
Produktai:
- 1 didelė sauja jaunų špinatų, arba lapinio kopūsto, mangoldų
- 1 citrina
- 1 ilgas "Angliškas" agurkas arba 2-3 trumpavaisiai
- 2 saliero stiebai
- 1 kriaušė arba žalias "Granny Smith" obuolys
- 1 puodelis (200 ml) šalto vandens arba ledukų
Paruošimas:
- Visas daržoves ir vaisius nuplauname.
- Kriaušę arba obuolį pjauname į ketvirčius, pašaliname sėklalizdžius. Jei kriaušė ar obuolys neekologiškas, - nuskutame ir išmetame žievelę. Ekologiškų kriaušių ir obuolių paviršius nebūna nupurkštas parafinu, tad jų žievelės nereikia šalinti.
- 2 cm kubeliais supjaustome citriną su visa žieve, pašaliname sėklas.
- Taip pat 2 cm gabalais supjaustome salierų stiebus ir agurką.
- Visus ingredientus sumalame blenderyje. Jeigu sunkiai malasi, pilame šiek tiek vandens. Reguliuojame vandens kiekį pagal norimą rezultatą, ar norite tirštesnio glotnučio, ar gaivesnio gėrimo. Aš mėgstu daugiau vandens. Skanaus ir gaivaus!
![]() |
| Štai aš ir Edyta atsitiktinai atsidūrėme reklaminės nuotraukos centre, nieko net nenutuokdamos. |



Komentarų nėra:
Rašyti komentarą