Etiketės

abrikosai Afganistanas Afrika agurkas agurotis Airija alyvuogės Amerika ananasas Anglija antis apkepas arbūzas Argentina Armenija Artimųjų Rytų artišokai Australija Austrija aviena avižos Avokadas Azerbaidžanas baklažanas BALTA Baltarusija bananas batatas BE GLITIMO BE KIAUŠINIO Belgija biskvitas blynai Bosnija Brazilija brokoliai bulvės burokėliai citrusai cukinijos Čekija česnakas daigai Danija duona EGZOTIKA EKOLOGIJA Filo tešla fusion GELTONA Graikija granatas gražgarstės grybai grietinė GRILIS lauke Gruzija Havajai imbieras Indija info Iranas Ispanija Italija Izraelis Japonija jautiena Jemenas jogurtas jūros gyviai kakava kalafioras kalakutiena KALĖDOS kalmarai Kanada Kapota tešla kaštonai kepiniai kiauliena kiaušinis Kinija kokosai kopūstas krabai krapai krevetės kriaušės Kruopos KŪČIOS KŪDIKIAMS kukurūzai kumpis Lenkija Libanas Lietuva mangas Meksika mielinė tešla moliūgas morkos obuoliai Olandija ORANŽINĖ PAAUGLIŲ PAGEIDAVIMAI PAGARDAI Pakistanas pankolis papaja pasta pastarnokas persikai Peru pica pienas pipirai ir paprikos pomidoras Portugalija Prancūzija Puerto Rico pupelės rabarbarai RAUDONA RAW ridikai riešutai ryžiai Rumunija Rusija salieras silkė Sirija skvošas slyvos Slovakija Slovėnija SLUOKSNIUOČIAI sluoksniuota tešla sumuštiniai sūris SVEIKATA svogūnai šerniena Škotija šparagai špinatai Švedija Tailandas Turkija Ukraina uogos Urugvajus VAIKŲ PAGEIDAVIMAI varškė veganams vegetarams VELYKOS Vengrija veršiena Viduržemio vynuogės vištiena Vokietija ŽALIA žalumynai žąsis žirniai žuvis

2015-06-06

Pieniški biskvitiniai vafliai


Mūsų šeimoje naminiai vafliai - tai skaitosi prašmatnūs pusryčiai, vaikai juos valgo jau daug metų ir iki šiol neatsibodo. Galėčiau įvairius vaflius tiekti 3 kartus per dieną - nebūtų jokių man priekaištų. Be to, visi mūsų 2-12 metų svečiai irgi palaiko šį nusistatymą. Šitie vafliai yra nesaldūs, išorėje traškūs, minkšti viduje, juos reik valgyti iškart tik iškeptus, palikti ilgesniam laikui jie netenka traškumo, subliukšta.

Vaflius galima tiekti į stalą:
1) saldžiai - su klevų sirupu, uogiene, šviežiomis uogomis, saldintu jogurtu, vaisių tyre, vaisiais iš kompoto, cukraus pudra, cinamonu + cukrumi, riešutais ir medumi, citrusų žievelių drožlėmis, išpjaustytomis citrusų skiltelėmis, bananų griežinėliais...

2) nesaldžiai - su kumpiu, tirpintu sūriu, grietinės+aštraus padažo mišiniu, grūdėtos varškės+agurko+česnako padažu, varškės+grietinės+krapų padažu ir pan...

Paruošimui reikia turėti elektrinę vaflinę arba virš liepsnos kaitinamą keptuvinę dviejų dalių vaflinę, didelį 1,5 l talpos dubenį, dar vieną maždaug 1 l talpos dubenį - trynių plakimui, plakimo šluotelę arba elektrinį mikserį, mažą dubenėlį arba puodelį - sviestui ir aliejui, silikoninę mentelę ir kulinarinį teptuką.

Išeiga 8 keturkampiai vafliai; mano vaflinės atveju - 16 burbuolių formos vaflių. 

Produktai:
  • 1 puodelis (236 ml = viena 250 ml stiklinė minus 1 Valg. Š.) kvietinių aukščiausios rūšies miltų
  • 1/2 arb. š. druskos
  • 4 vnt. kiaušiniai
  • 1/2 arb. š. vanilės ekstrakto - nebūtinai
  • 3 Valg. Š. sviesto
  • 250 ml (viena stiklinė) pieno
  • 1 Valg. Š. alyvuogių aliejaus - vaflinei patepti
Paruošimas:
  1. Sviestą ištirpiname dubenėlyje virš garų - aš įstatau keramikinį dubenėlį su sviestu vietoj dangčio virdulyje vandens, kaistančio virš mažos liepsnos.
  2. Atskiriame trynius nuo baltymų. Baltymus išplakame pridėję druskos, apie 8 min. - kol susidarys švelnūs baltymų "kalvagūbriai".
  3. Kitame dubenyje išplakame trynius, vanilę ir ištirpintą sviestą. Toliau maišant arba pamažėle plakant, pridedame 3 porcijomis miltų ir pieno; nuolat plakame, kol susinaudos visi miltai ir pienas ir kol susidarys vientisas blendinys (skysta tešla).
  4. Dabar į blendinį iškratome baltymų masę, ją švelniai įmaišome silikonine mentele. 
  5. Įkaitiname vaflinę. Elektrinę reik tik įjungti į tinklą, nustatyti aukšiausio karštumo fazę ir palaukti 3-5 min.; o keptuvinės vaflinės abi dalis kaitiname virš 2 degiklių 2 min. virš vidutiniškos liepsnos.
  6. Į dubenėlį, kuriame buvo sviestas, pilame 1 Valg. Š. aliejaus. Aliejuje suvilgome kulinarinį teptuką ir juo tepame viršutinį ir apatinį vaflinės paviršius. Blendiniu kupinai užpildome apatinę vaflių kepimo formą ir uždengiame virštine. Iškart vaflinę apverčiame ir kaitiname 2 min. virš vidutiniškos liepsnos, dabar vėl vaflinę apverčiame ir kaitiname virš liepsnos kitą pusę dar 2 min. Jeigu naudojame elektrinę vaflinę - nieko vartyti nereikia, tik laukti kol užsidegs žalia lemputė.
  7. Išimame gražiai parudavusius vaflius į lėkštę, vėl aliejingu teptuku tepame vaflinės abu paviršius ir tęsiame kepimą, kol pasibags visas blendinys (skysta tešla).










Komentarų nėra:

Rašyti komentarą