Paruošimui reikia turėti pomidorų pjaustymo peilį, kulinarines žirkles, dubenį. Išeiga 4 pietų porcijos arba 8 garnyrai prie kepsnio.
Produktai:
- 2 indeliai po 240 g konservuotų vandenyje artišokų šerdžių
- 400 g nedidelių pomidoriukų
- 3-4 šakelės šviežio baziliko
- 1/2 Valg. Š. obuolių acto - nebūtinai
- 1 Valg. Š. alyvuogių aliejaus "extra virgin"
- 1/2 arb. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
Paruošimas:
- Daržoves supjaustome 1 kąsnio gabalėliais: pomidorus pusiau arba į ketvirčius; artišokų šerdys pjaustant subyra, tad geriausia tik kotelius nuplėšti nuo žiedo - taip gaunasi 2 kąsniai.
- Baziliko lapelius smulkiai sukarpome kulinarinėmis žirklėmis.
- Visus ingredientus sumaišome dubenyje ir tuojau pat tiekiame į stalą.
Šioje nuotrakoje - artišokai pjaustyti išilgai pusiau, dėl to šiek tiek subyrėję. |
P.S. Šioms salotoms paįvairinti labai tinka įmaišytos juodosios alyvuogės - kas tokias mėgsta.
Kviečiu pasiklausyti dainos, kažkada seniai man labai patikusios, ir dabar patinka: "White Town - Your Woman".
Kviečiu pasiklausyti dainos, kažkada seniai man labai patikusios, ir dabar patinka: "White Town - Your Woman".
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą