Etiketės

abrikosai Afganistanas Afrika agurkas agurotis Airija alyvuogės Amerika ananasas Anglija antis apkepas arbūzas Argentina Armenija Artimųjų Rytų artišokai Australija Austrija aviena avižos Avokadas Azerbaidžanas baklažanas BALTA Baltarusija bananas batatas BE GLITIMO BE KIAUŠINIO Belgija biskvitas blynai Bosnija Brazilija brokoliai bulvės burokėliai citrusai cukinijos Čekija česnakas daigai Danija duona EGZOTIKA EKOLOGIJA Filo tešla fusion GELTONA Graikija granatas gražgarstės grybai grietinė GRILIS lauke Gruzija Havajai imbieras Indija info Iranas Ispanija Italija Izraelis Japonija jautiena Jemenas jogurtas jūros gyviai kakava kalafioras kalakutiena KALĖDOS kalmarai Kanada Kapota tešla kaštonai kepiniai kiauliena kiaušinis Kinija kokosai kopūstas krabai krapai krevetės kriaušės Kruopos KŪČIOS KŪDIKIAMS kukurūzai kumpis Lenkija Libanas Lietuva mangas Meksika mielinė tešla moliūgas morkos obuoliai Olandija ORANŽINĖ PAAUGLIŲ PAGEIDAVIMAI PAGARDAI Pakistanas pankolis papaja pasta pastarnokas persikai Peru pica pienas pipirai ir paprikos pomidoras Portugalija Prancūzija Puerto Rico pupelės rabarbarai RAUDONA RAW ridikai riešutai ryžiai Rumunija Rusija salieras silkė Sirija skvošas slyvos Slovakija Slovėnija SLUOKSNIUOČIAI sluoksniuota tešla sumuštiniai sūris SVEIKATA svogūnai šerniena Škotija šparagai špinatai Švedija Tailandas Turkija Ukraina uogos Urugvajus VAIKŲ PAGEIDAVIMAI varškė veganams vegetarams VELYKOS Vengrija veršiena Viduržemio vynuogės vištiena Vokietija ŽALIA žalumynai žąsis žirniai žuvis

2013-10-27

Kari prieskonių mišinys

Indijoje "kari" (curry - angl.) reiškia "prieskonis". Kiekviena save gerbianti indė prie namų augina kari medelį, kurio šviežių lapelių skonis nieko bendra neturi su tuo pačiu vardu vakariečiais pramintu mišiniu.


"Kari prieskonių mišinys" - tai kiekvienos šeimininkės individualiai pagal skonį sudėta prieskoninių žolelių puokštė. Naudokite didesnius kiekius tų prieskonių, kuriuos mėgstate, sumažinkite kiekius prieskonių, kurie mažiau prie širdies (šiuo atveju būtų tiksliau "prie skrandžio").

Didesnė Indijos dalis - vegetariška, tad dažniau "Kari prieskonių mišinys" naudojamas su daržovėmis arba ryžių troškiniais, tačiau Europiečiai mėgsta naudoti šį mišinį ir su vištiena, arba tigrinėmis krevetėmis.

Paruošimui naudojami sausi prieskonių milteliai, visų ingredientų dedame maždaug vienodais kiekiais, arba labiau mėgstamų prieskonių naudojame daugiau.
Ingredientai:
  • 8-10 vnt. kardamono ankštys - susmulkintos (cardamon pods - angl.)
  • 10-12 vnt. - prieskoniniai gvazdikėliai - susmulkinti (cloves - angl.)
  • 1 Valg. Š. cinamono žievelė - susmulkinta (cinnamon chips - angl.)
  • 3-4 vnt. lauro lapai - susmulkinti (bay leaves - angl.)
  • 1 Valg. Š. kumino sėklos (cumin seeds - angl.)
  • 1 Valg. Š. čili pipirų milteliai (chili powder - angl.)
  • 1 Valg. Š. kurkuma arba ciberžolė (turmeric - angl.)
  • 1 Valg. Š. kalendra (coriander - angl.)
Stambesnius ingredientus susmulkiname grūstuvėje. Viską sumaišome ir saugome sandariame indelyje iki 1 metų.







Papildomi ingredientai, naudojami pagal pageidavimą:
  • raudonosios paprikos milteliai
  • ožragė (шамбала - rus., fenugreek - angl.)
  • maltos pankolio sėklos (fennel - angl.)
  • česnako milteliai
  • svogūno arba/ir poro milteliai
  • šviežiai malti juodieji pipirai
  • ...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą