Etiketės

abrikosai Afganistanas Afrika agurkas agurotis Airija alyvuogės Amerika ananasas Anglija antis apkepas arbūzas Argentina Armenija Artimųjų Rytų artišokai Australija Austrija aviena avižos Avokadas Azerbaidžanas baklažanas BALTA Baltarusija bananas batatas BE GLITIMO BE KIAUŠINIO Belgija biskvitas blynai Bosnija Brazilija brokoliai bulvės burokėliai citrusai cukinijos Čekija česnakas daigai Danija duona EGZOTIKA EKOLOGIJA Filo tešla fusion GELTONA Graikija granatas gražgarstės grybai grietinė GRILIS lauke Gruzija Havajai imbieras Indija info Iranas Ispanija Italija Izraelis Japonija jautiena Jemenas jogurtas jūros gyviai kakava kalafioras kalakutiena KALĖDOS kalmarai Kanada Kapota tešla kaštonai kepiniai kiauliena kiaušinis Kinija kokosai kopūstas krabai krapai krevetės kriaušės Kruopos KŪČIOS KŪDIKIAMS kukurūzai kumpis Lenkija Libanas Lietuva mangas Meksika mielinė tešla moliūgas morkos obuoliai Olandija ORANŽINĖ PAAUGLIŲ PAGEIDAVIMAI PAGARDAI Pakistanas pankolis papaja pasta pastarnokas persikai Peru pica pienas pipirai ir paprikos pomidoras Portugalija Prancūzija Puerto Rico pupelės rabarbarai RAUDONA RAW ridikai riešutai ryžiai Rumunija Rusija salieras silkė Sirija skvošas slyvos Slovakija Slovėnija SLUOKSNIUOČIAI sluoksniuota tešla sumuštiniai sūris SVEIKATA svogūnai šerniena Škotija šparagai špinatai Švedija Tailandas Turkija Ukraina uogos Urugvajus VAIKŲ PAGEIDAVIMAI varškė veganams vegetarams VELYKOS Vengrija veršiena Viduržemio vynuogės vištiena Vokietija ŽALIA žalumynai žąsis žirniai žuvis

2012-11-30

Ožkos sūris prieskoniuose

Greitas užkandis, labai tinka prie vyno arba prie kavos/arabtos.  Prisiminkite šį patiekalą netikėtiems svečiams užklupus. Patiekalas bus skanesnis, jeigu naudosite šviežias prieskonines žoleles. Čia galima aibė skirtingų prieskonių variacijų, naudokite kokius turite, kokius mėgstate, gražiau sūris atrodo kai naudojami įvairiaspalviai prieskoniai.

Produktai:
  • 300 g dešros pavidalo ožkos sūris
  • 1/2 arb. š. raudonėlio
  • 1/2 arb. š. kmynų
  • 1/2 arb. š. sezamo sėklų
  • 1/2 arb. š. raudonųjų čilių dribsnelių
  • 1 arb. š. čiobrelio lapelių
  • 1/2 arb. š. rozmarino lapelių
     
Paruošimas:

  1. Rozmarino lapelius kuo smulkiau sukarpome žirkėlmis. Visus prieskonius, išskyrus sezamo sėklas, sutriname grūstuvėje - taip prieskonių aromatui bus suteiktas intesyvesnis skonis ir kvapas. Galima trinti prieskonius tarp pirštų, tačiau kieno oda švelni, tai lengviau naudotis grustuve.
  2. Prieskonius sumaišome su sezamo sėklomis ir paskleidžiame ant lentutės paviršiaus. Ožkos sūrį išvoliojame prieskoniuose, kad jie padengtų visą sūrio paviršių.
  3. Tiekiame į stalą šalia skrebučių, krekerių, kriaušių skiltelių, vynuogių, medaus.








3 komentarai:

  1. Gražiau skambėtų 'cilindro formos' sūris, bet tinka ir dešros :)

    Gardžiai atrodo, labai mėgstu ožkos sūrį su šviežiais raudonėliais vasarą.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Egle, ar kaip tik svarsčiau: kaip pavadinti - "cilindro" ar "dešros" formos? Ir nutariau, jog dešra labiau maistiškas terminas negu cilindras :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Viktorija, labai skaniai atrodo. Reikės pasidaryti, ypač mėgstu ožkų sūrį.

    AtsakytiPanaikinti