Etiketės

abrikosai Afganistanas Afrika agurkas agurotis Airija alyvuogės Amerika ananasas Anglija antis apkepas arbūzas Argentina Armenija Artimųjų Rytų artišokai Australija Austrija aviena avižos Avokadas Azerbaidžanas baklažanas BALTA Baltarusija bananas batatas BE GLITIMO BE KIAUŠINIO Belgija biskvitas blynai Bosnija Brazilija brokoliai bulvės burokėliai citrusai cukinijos Čekija česnakas daigai Danija duona EGZOTIKA EKOLOGIJA Filo tešla fusion GELTONA Graikija granatas gražgarstės grybai grietinė GRILIS lauke Gruzija Havajai imbieras Indija info Iranas Ispanija Italija Izraelis Japonija jautiena Jemenas jogurtas jūros gyviai kakava kalafioras kalakutiena KALĖDOS kalmarai Kanada Kapota tešla kaštonai kepiniai kiauliena kiaušinis Kinija kokosai kopūstas krabai krapai krevetės kriaušės Kruopos KŪČIOS KŪDIKIAMS kukurūzai kumpis Lenkija Libanas Lietuva mangas Meksika mielinė tešla moliūgas morkos obuoliai Olandija ORANŽINĖ PAAUGLIŲ PAGEIDAVIMAI PAGARDAI Pakistanas pankolis papaja pasta pastarnokas persikai Peru pica pienas pipirai ir paprikos pomidoras Portugalija Prancūzija Puerto Rico pupelės rabarbarai RAUDONA RAW ridikai riešutai ryžiai Rumunija Rusija salieras silkė Sirija skvošas slyvos Slovakija Slovėnija SLUOKSNIUOČIAI sluoksniuota tešla sumuštiniai sūris SVEIKATA svogūnai šerniena Škotija šparagai špinatai Švedija Tailandas Turkija Ukraina uogos Urugvajus VAIKŲ PAGEIDAVIMAI varškė veganams vegetarams VELYKOS Vengrija veršiena Viduržemio vynuogės vištiena Vokietija ŽALIA žalumynai žąsis žirniai žuvis

2011-02-11

Kaprėzė užkandukas

Italai savo vėliavos spalvas pagerbia ne vien drabužiuose, buityje ir gėlynuose. Žalia-balta-raudona labai populiari ir italų patiekaluose, to pavyzdys visiems žinomos salotos "Insalata Caprese" (Kapri salos salotos): paeiliui išdėliojami girežinėlis raudono pomidoro, griežinėlis mocarelos sūrio, baziliko lapelis, ir vėl iš pradžių. Jūsų bandymams pateikiu užkandinį šių salotų variantą, tinkantį vaišinant minią, nereikalaujantį lėkštučių, peilių ir šakučių.

Jei napvyks nusipirkti kąsnio dydžio "ciliegine" mocarelos (2 cm skersmens), tada pirkite 300 g mocarelos gabalą ir jį supjaustykite 2 cm kubeliais - maždaug tokio pat dydžio kaip ir jūsų pomidoriukai. Perla mozzarella - 1 cm skesmens bus permaži, o bocconcini mozzarella - 3 cm skersmens - perdideli.

Produktai:
  • 20 vnt. vynuoginių pomidoriukų
  • 20 vnt. ciliegine mozzarella sūrio kamuoliukų
  • 20 vnt. šviežių baziliko lapelių
  • 20 vnt. medinių smeigtukų
  • 1/4 arb. š. druskos
  • 1/4 arb. š.  maltų raudonųjų pipirų
  • 1 valg. Š. šviesaus acto (balto vyno, obuolių, balto balzamiko)
  • 2 valg. Š. šalto spaudimo alyvuogių aliejaus
  • 1 skiltelė česnako - nebūtinai
Paruošimas:
  1. Puodelyje suplakame aliejų, actą, druską ir pipirus. Mocarelos kąsnelius apliejame paruoštu mišiniu ir išmaišome. Paliekame marinuotis 5-10 minučių.
  2. Pomidoriukus pjauname pusiau. Ant smeigtuko pasmeigiame vieną puselę pomidoro, pusiau arba trilinkai sulakstytą baziliko lapelį, mocarelos gabaliuką ir likusią pomidoro puselę. Iešmukus išdėliojame ant lėkštės. Buon apetito!

    2 komentarai: