Jei napvyks nusipirkti kąsnio dydžio "ciliegine" mocarelos (2 cm skersmens), tada pirkite 300 g mocarelos gabalą ir jį supjaustykite 2 cm kubeliais - maždaug tokio pat dydžio kaip ir jūsų pomidoriukai. Perla mozzarella - 1 cm skesmens bus permaži, o bocconcini mozzarella - 3 cm skersmens - perdideli.
Produktai:
- 20 vnt. vynuoginių pomidoriukų
- 20 vnt. ciliegine mozzarella sūrio kamuoliukų
- 20 vnt. šviežių baziliko lapelių
- 20 vnt. medinių smeigtukų
- 1/4 arb. š. druskos
- 1/4 arb. š. maltų raudonųjų pipirų
- 1 valg. Š. šviesaus acto (balto vyno, obuolių, balto balzamiko)
- 2 valg. Š. šalto spaudimo alyvuogių aliejaus
- 1 skiltelė česnako - nebūtinai
- Puodelyje suplakame aliejų, actą, druską ir pipirus. Mocarelos kąsnelius apliejame paruoštu mišiniu ir išmaišome. Paliekame marinuotis 5-10 minučių.
- Pomidoriukus pjauname pusiau. Ant smeigtuko pasmeigiame vieną puselę pomidoro, pusiau arba trilinkai sulakstytą baziliko lapelį, mocarelos gabaliuką ir likusią pomidoro puselę. Iešmukus išdėliojame ant lėkštės. Buon apetito!
Šitas geras :)
AtsakytiPanaikintisuper!!
AtsakytiPanaikinti