Makaronai su sūriu jau viduramžiais buvo mėgstamas europiečių patiekalas. Yra žinomi italų, švedų, anglų, prancūzų receptai. Aš jums pateikiu amerikiečių variantą "Macaroni & Cheese"" , kuris per skrandžius užvaldė daugumos vaikų širdis. Pastebėjau, jog mano bendraamžiai amerikiečiai grįžta prie šio patiekalo ne vien dėl nostalgijos vaikystei, bet ir dėl šio patiekalo ypatingo skonio. Jiems tai delikatesas, asocijuojantis su namų šiluma, labai sotus, švelnaus sūrio skonio.
Aprašyto recepte kiekio turi užtekti 8 porcijoms. Dažniausiai aš ruošiu "Makaronus ir sūrį" priešpiečiams, vaikų pageidavimu. Naudoju tik pusę nurodyto kiekio. Paruošimui reikia turėti vieną didelį ir vieną mažą puodus.
Produktai:
- 1 pakuotė (450 g) alkūninių makaronų
- 1.5 arb. š. druskos
- 1 pakuotė (230 g) "Amerikoniško" sūrio vokeliuose
- 350 ml (1.5 stiklinės) pieno
- Pagal pakuotės nurodymus pasūdytame vandenyje išverdame makaronus. Labai svarbu makaronų nepervirti, nes vėliau karštame sūryje jie toliau minkštės.
- Virš vidutiniškos liepsnos mažesniame puode užkaičiame virti pieną. Į šiltą pieną po vieną dedame sūrio lapelius ir vis pamaišome šaukštu. Sūris turi piene lydytis ir tirpti. Mišinį maišydami kaitiname iki kol pilnai ištirps visas sūris ir susidarys vientisa skysta masė, bet neužviriname.
- Karštu pieno-sūrio mišiniu apliejame nukoštus makaronus ir tuojau pat viską gerai išmaišome. Pradžioje mišinys atrodys labai skystas, bet po 10 min. makaronai išbrinks, atvės iki pakenčiamos valgymui temperatūros, sūris sutirštės.
- Pateikiame makaronus su sūriu mažuose dubenėliuose, Kadangi patiekalas labai kaloringas, jo nedidelio kiekio užtenka pasisotinti. Palikusius makaronus saugome šaldytuve iki 4 dienų arba užšaldome. Atšildome patiekalą kaitindami puode virš nedidelės liepsnos po dangčiu, pripylę truputį vandens. Mac and cheese, anyone?!
Jūs tikra, kad tas sūris ekologiškas?
AtsakytiPanaikintiTeoriškai ekologiškiems produktams keliami griežti reikalavimai, produktai dažnai tikrinami. Kaip ten yra realybėje, ką gali žinoti, Tačiau jeigu rašo "Sertified Organic", šansų mažiau, jog pienas, iš kurio buvo pagamintas sūris, yra su hormonais ir antibiotikais.
AtsakytiPanaikintiAr tinka kitas sūris
AtsakytiPanaikinti