Puslapiai

2011-02-11

Kaprėzė užkandukas

Italai savo vėliavos spalvas pagerbia ne vien drabužiuose, buityje ir gėlynuose. Žalia-balta-raudona labai populiari ir italų patiekaluose, to pavyzdys visiems žinomos salotos "Insalata Caprese" (Kapri salos salotos): paeiliui išdėliojami girežinėlis raudono pomidoro, griežinėlis mocarelos sūrio, baziliko lapelis, ir vėl iš pradžių. Jūsų bandymams pateikiu užkandinį šių salotų variantą, tinkantį vaišinant minią, nereikalaujantį lėkštučių, peilių ir šakučių.

Jei napvyks nusipirkti kąsnio dydžio "ciliegine" mocarelos (2 cm skersmens), tada pirkite 300 g mocarelos gabalą ir jį supjaustykite 2 cm kubeliais - maždaug tokio pat dydžio kaip ir jūsų pomidoriukai. Perla mozzarella - 1 cm skesmens bus permaži, o bocconcini mozzarella - 3 cm skersmens - perdideli.

Produktai:
  • 20 vnt. vynuoginių pomidoriukų
  • 20 vnt. ciliegine mozzarella sūrio kamuoliukų
  • 20 vnt. šviežių baziliko lapelių
  • 20 vnt. medinių smeigtukų
  • 1/4 arb. š. druskos
  • 1/4 arb. š.  maltų raudonųjų pipirų
  • 1 valg. Š. šviesaus acto (balto vyno, obuolių, balto balzamiko)
  • 2 valg. Š. šalto spaudimo alyvuogių aliejaus
  • 1 skiltelė česnako - nebūtinai
Paruošimas:
  1. Puodelyje suplakame aliejų, actą, druską ir pipirus. Mocarelos kąsnelius apliejame paruoštu mišiniu ir išmaišome. Paliekame marinuotis 5-10 minučių.
  2. Pomidoriukus pjauname pusiau. Ant smeigtuko pasmeigiame vieną puselę pomidoro, pusiau arba trilinkai sulakstytą baziliko lapelį, mocarelos gabaliuką ir likusią pomidoro puselę. Iešmukus išdėliojame ant lėkštės. Buon apetito!

    2 komentarai: