Troškinti kopūstai gali būti pateikiami kaip garnyras šalia kiaulienos kepsnių, kepto kumpio, avienos patiekalų, maltinukų, dešrelių ir kt. Man asmeniškai skaniau be grietinės, majonezo ir patražolių, mano vyrui patinka su grietine, o mano vaikams išvis nepatinka troškinti kopūstai - tokia mūsų teisybė. Ingredientų aprašyme nekeičiau, nes toks yra tetos receptas.
Išeiga 4 porcijos arba 6-8 garnyrai. Jums prireiks didelės ir gilios keptuvės su ją atitinkančiu dangčiu, didelio grūstuvo.
Produktai:
- 1/2 gūžės kopūsto (maždaug 1 kg)
- 1/2-1 arb. š. druskos
- 1 arb. š. cukraus
- 50 ml alyvuogių aliejaus
- 1 svogūnas, smulkiai supjaustytas
- 1 morka, sutarkuota burokine tarka
- 2 skiltelės česnako, susmulkintos
- 1/2 arb. š. maltų juodųjų pipirų
- 100 ml. vištienos arba vegetariško buljono - nebūtinai
- 2 valg. Š. grietinės arba majonezo - nebūtinai
- 2 valg. Š. smulkiai supjaustytų petražolių - nebūtinai
Paruošimas:
- Kopūstą žiuljenuojame, t.y. supjaustome šiaudeliais, dedame į dubenį, pasūdome, pasaldiname cukrumi ir sugrūdame, kad kopūsto šiaudeliai suminkštėtų ir išsiskirtų sultys.
- Keptuvėje virš vidutiniškos liepsnos nedideliame aliejaus kiekyje apkepiname svogūnus, maždaug 3 min.
- Pridedame kopūstus, morkas, česnaką ir pipirus, pilame dar truputį aliejaus. Viską apkepiname atviroje keptuvėje, maišant mentele,- apie 5 min.
- Toliau troškiname po uždengtu dangčiu dar kokias 10 minučių. Kopūstai turi troškintis savo garuose, jeigu skysčio neužtenka, pilame buljono.
- Kopūstams suminkštėjus, įmaišome grietinę arba majonezą, suberiame petražoles ir viską gerai išmaišome. Dar patroškiname 1-2 minutes. Skanaus!
matau, kad lyg Kielecki majoneza naudoji? :) man jis labai skanus deti i morku - censaku misraine
AtsakytiPanaikintiSUPER SKANUS RECEPTAS 👌👌👌SIANDIEN ISBANDYTAS IR 100% UZTVIRTINTAS😉😉😉
PanaikintiJo, naudojau Kielecki majonezą. Man jis neskanus, bet vyras nupirko, sąžinė neleidžia išmesti, reikia sunaudoti.
AtsakytiPanaikintiVisai patiko :) tik jei sultinį pilat, patarčiau išvis iš pradžių į kopūstus nedėt druskos, nes man truputi per sūru buvo :) bet su juoda duona gerai sulindo :)
AtsakytiPanaikintiAčiū už pastabą. Man neteko patirti, jog gali būt druskos perdaug, gal dėl to, jog mano naminis buljonas nelabai sūrus būna, be to, naudoju tik rupią druską, ją matuojant tankumas mažesnis. Dar aš matuoju specialiu matavimo šaukšteliu, nubraukiu paviršių peiliu, kad nebūtų su kaupu. Jei naudoju rausvą Himalajų druską, visada mažiau sūdau, nes ana sūresnė.
AtsakytiPanaikintiDėkoju, už idėją, kaip sunaudoti likusį kopūstą nuo balandėlių... :D Būtinai išbandysim... :)
AtsakytiPanaikintilaaabai skaniai suvalgem :)
AtsakytiPanaikintiMan smalsu: ar gaminote su grietine, ar su majonezu? Man asmeniškai, su majonezu neskanu :(~ , bet jau toks yra tetos receptas...
AtsakytiPanaikintipirma kart gavosi taip skaniai istroskint kopustus. as ir dejau paprika ir majoneza dejau. dar kecupo truputy. patiekem su bulvem buvo skanumelis
PanaikintiTiko labai pomidoru padazas vietoj grietines ir majonezo
Panaikintivakar dariau....si karta su grietine ir dar naudojau smoked paprika....nerealu,o kaip paprasta!!!!:))) skanu buvo ir siltas ,ir saltas...gerumelis!!!!!!!!!!
AtsakytiPanaikintiSiandien pasigaminau si nuostabu patiekala,niam niam...super skanumas :) Dekui uz nuostabius patiekalus!
AtsakytiPanaikintilabai skanus, siandien isbandem, super :) nevegetarams rekomeduoju dar paskaninti patiekala mazais kiaulienos sprandines gabaliukais ar sonkauliukais, mes butent taip ir gaminom :)
AtsakytiPanaikintiTiek geru komentaru-ryt butinai pagaminsiu. Manau, bus skanu. Labai megstu kopustus. Ziedinius irgi.
AtsakytiPanaikintiPuikus ir skanus patiekalas, bet didziausia ispudi paliko zodis " žiuljenuojame" .Skamba kietai!
AtsakytiPanaikintiŽiuljenuoti lietuviškai būtų giljotinuoti, t.y. įvykdyti egzekuciją kopūstui... Nežiūrint žodžių žaismo, gaminau ir aš, ir gavosi tikrai neblogai.
PanaikintiPuikus patiekalas. Valgom tokius prie orkaitėje keptų šviežių dešrelių su bulvėmis. Tik aš troškindama įdedu savo daryto pomidorų padažo. Pasaka...
AtsakytiPanaikintiLaaabai skanus kopustu troskinys! :) As ipyliau dar sultinio kad butu skystuku ir idejau pomidoru tyres bei siek tiek grietines. Gavos puikiai! Niam niam niam :D
AtsakytiPanaikintiAčiū už receptą. Mėgstu kopūstus. Šeštadienį būtinai gaminsiu pagal šį receptą.
AtsakytiPanaikintiAs ir snd pabandziau super as dejau liesa grietinele ir dar pomidoru padazo desreliu pjaustytu super su virtom bulvytem
AtsakytiPanaikintinu zinot ka, gavosi tobulai. as nedejau nei grietines, nei majonezo, alieju pyliau tik kepindama svoguna, viska troskinau ipylus slakeli vandens. rezultatas tikrai superinis. aciu
AtsakytiPanaikintiŽiūriu receptas patalpintas senokai, bet man labai tiko šiuo metu, kai esu Vokietijoje ir kasdien tenka gaminti valgyti. Vokiečiai juk yra "pamišę" dėl savo baltų dešrų ir su lupena virtų bulvių, todėl šis receptas man - kaip užsakytas. Aš nenaudojau nei grietinės, nei buljono, juolab majonezo. Rezultatas - nuostabus garnyras prie pakepintos baltos dešros ir su lupena virtų, po to dar šiek tiek pakepintų, bulvių! Pietūs buvo karališki :-) Labai ačiū autorei! P.S. alaus mėgėjams jis čia taip pat labai tiktų, manau...
AtsakytiPanaikintiPetražolių nededu, nes kažkaip pastebėjau, jog daug greičiau sugenda maistas jų panaudojus, kad ir sriuba. Ar čia tik sutapimas? O kopūstas tinka bet koks? Planuoju jau pavasario darbus, galvoju iš anksto apsirūpinti sėklomis. Na tikrai nesuprantu kuo kopūstas nuo kitos veislės kopūsto skiriasi? https://www.nojus.lt/darzoviu-seklos/kopustai-guziniai žinoma neskaitant raudonųjų kopūstų, jie kietesni, nors salotoms man ir jie patinka
AtsakytiPanaikintiJeigu dedate šviežias petražoles, tai barstykite jas tiesiog ant patiekalo į lėkštę. O jeigu planuojate šaldytuve laikyti, tada petražolėmis pabarstytą patiekalą reikia pakaitinti iki virimo temperatūros. Šiuo konkrečiu atveju troškinys, apibarstytas petražolėmis uždengiamas dangčiu ir dar pakaitinamas 3-5 min., kad garuose dezinfekuoti šviežius prieskonius. Dar gedimo priežastimi gali būti bakterijos ant pjaustymo lentutės, jeigu ji anksčiau buvo naudojama ne tik daržovėms, bet ir sūriams bei mėsai. Aš smulkinu šviežius žolinius prieskonius kulinarinėmis žirklėmis, tam nereika lentutės ir prieskoniai gražiau atrodo sukarpyti ir nesugniaužyti. Maisto gedimą daugiausia lemia seilėse ir žmonių gleivėse esančios bakterijos. Aplaižyto šaukšto nedėkite į patiekalą, neragaukite pirštais, ruošiant maistą rankomis nelieskite veido, nosies, burnos... nečiaudėkite ir nekosėkite šalia maisto. Dar pastebėjimas: platsmasiniuose indeliuose, ypač Nr. 1 (♳ Plastic #1. Polyethylene terephthalate - PETE arba PET) maistas genda greičiau, nes plastiko paviršiai absorbuoja riebalus, juos sunku pašalinti plaunant, o kartu lieka ir anksčiau laikyto maisto bakterijos. Stikliniuose indeliuose laikomas maistas išliks šviežias ilgiau.
PanaikintiGal ir nieko,bet cukraus tai tikrai nereik.visi zinom,kad labai nesveika.majonezas taip pat.stengtis reik gamintkuo sveikiau)))
AtsakytiPanaikintiŠiandien šis receptas įkrito į paieškos rezultatus. Super skanūs pietūs!
AtsakytiPanaikintijasire.jauciu.kad.labai.geras.recetas.as.dar.neisbanddziau.pasitikiu.komentarais.rytoj.gaminsiu.aciu.
AtsakytiPanaikintiGaminu jau nebezinau kelinta karta :) Dedu grietine, o ne majoneza. Ir sultinio man niekada nereik, uztenka nuo kopusto sulciu. Taip paprasta, o taip nerealiai skanu ! Aciu !!! :)
AtsakytiPanaikintiRyskiai perdaug druskos
AtsakytiPanaikintiSutinku. Ačiū už pastabą. Rašiau kiekius iš atminties, matomai, ir suklydau. Tikrai mažiau naudoju druskos, ypač pastaruoju metu. Sumažinau druskos kiekį recepto aprašyme.
Panaikinti