Puslapiai

2011-02-11

"Koko-moko" kiaušinis

Mano vaikystės patiekalas. Aš turėjau tik šiam patiekalui skirtus puodelį ir šaukštelį. Užsigėrimui mama duodavo truputį pasaldintos arbatėlės. Mano vaikai užaugo ragaudami žymiai didesnę įvairenybę patiekalų, bet "Koko-moko" kiaušinis buvo vienas jų mėgstamiausių. Rašau "buvo", nes mano sūnelis, sulaukęs 8-nerių, pareiškė, jog jis jau ne lėliukas ir kiaušinį iš puodelio jam valgyti nepridera. Mažoji sesė pritariamai jam linksėjo. Taigi, šiandien "Koko-moko" mūsų namuose pakeitė sumuštiniai su kiaušinine mišraine. Bet gal jūsų vaikai dar mažiukai, ir jiems patiks minkštas kiaušiniukas iš puodelio?
Minkštai virtą kiaušinį vaikams galima duoti nuo 18-24 mėnesių amžiaus. Kūdikėlimas nuo 8 mėnesių galima duoti minkštai virtą trynį. Pasitarkite su pediatru, kada galima pradėti duoti jūsų vaikui kiaušinį. Jei šeimoje yra narių, alergiškų kiaušiniui, skubėti neverta.
Produktai:
  • 1 kiaušinis, geriau ekologiškas
  • 10 g sviesto
  • žiupsnelis druskos - nebūtinai
  • 1/2 riekutės minkštos kvietinės duonos
Paruošimas:
  1. Kiaušinį gerai nuplauname. Dedame į nedidelį puodą, apsemiam šaltu vandeniu ir verdame virš vidutiniškos liepsnos. Vandeniui užvirus, paverdame dar 5 min. Aš visada užstatau virtuvinį laikrodį, kad nepražiopsočiau.
  2. Sriubiniu šaukštu ištraukiame kiaušinį iš vandens ir palaikome 30 sek. po tekančio šalto vandens srove. Kiaušinį išlukštename, dedame į puodelį. Pridedame sviesto, kelis krislelius druskos, sutrupiname kvietinės duonos minkštimą. Šaukštu susmulkiname kiaušinį ir viską gerai išmaišome. Skanaus!

2 komentarai:

  1. Anonimiškas3/19/2011

    Mano mažylei labai patiko. Dėkui už receptą.
    Augustė

    AtsakytiPanaikinti
  2. Anonimiškas8/01/2012

    paprasta,bet super:)

    AtsakytiPanaikinti