Puslapiai

2011-02-12

Kepti ridikėliai

Nuo vaikystės mėgstu  ridikus ir ridikėlius, nešykščiu jų salotose, ant sumuštinių, naudoju juos ruošdama šaltibarščius, netgi juos vienus sau kramsnoju užkandžiaudama. Maniau, jog viską apie juos žinau, iki kol apsilankiau pas savo dėdės šeimą Lenkojoje ir ten paragavau ridikėlių barščius. Mmm... Pasirodo, termiškai apdoroti ridikėliai dar skanesni. Nerandu kito analogo, kurį galėčiau prilyginti keptų ridikėlių skoniui ir tekstūrai, tai kažkas tarpinio tarp bulvės, agurko ir brokolio... Čia jau turite patys pasiruošti, paragauti ir nuspręsti.

Kepti ridikėliai - puikaus skonio ryškiaspalvis vegetariškas patiekalas arba idealus garnyras prie kiaulienos, vištienos, avienos ir jautienos. Išeiga 6 porcijos.
Produktai:
  • 2 valg. Š. sviesto arba alyvuogių aliejaus
  • 300-400 g ridikėlių
  • 1/2 arb. š. druskos
  • 5-6 sutraiškyti juodieji pipiriukai
  • 2 skiltelės česnako - nebūtinai
  • 2 arb. š. acto arba citrinos sulčių - nebūtinai
  • kuokštelis krapų, petražolių, česnakinių svogūnėlių arba kalendros (cilantro) - nebūtinai
Paruošimas:
  1. Ridikėlius nuplauname, nusausiname, supjaustome ketvirčiais.
  2. Keptuvėje virš didesnės nei vidutiniškos liepsnos ištirpiname sviestą. Sviestui suputojus, sudedame ridikėlius, pridedame prieskonius. Kepiname vartydami apie 7-15 min., kol ridikėliai truputį suminkštės ir parus.
  3. Išdedme į dubenį ir pabarstome susmulkintais žalumynais.

3 komentarai:

  1. Atrodo tai labai gerai, mėgstu ridikėlius be galo. Ale, kad dabar tai visai ne ridikėlių sezonas... O tų plastmasinių beskonių olandiškų pirkti visai nesinori. Reiks laukt pavasario ir šviežių, tikrų ridikėlių :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. O gal kaip tik tie beskoniai ridikėliai tik ir tinka būti kepami? Šviežius jaunus ridikėlius pataupykime pavasarinėms salotoms :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aš ir manau, kad jaunus ridikėlius reikėtų pataupyti salotoms. :) Tie ridikai, šiam receptui pats tas

    AtsakytiPanaikinti