Produktai:
- 100 g konservuotų lašišos ikrų
- 100 g minkšto tepamo ožkos sūrio
- 15 vnt. sluoksniuotos tešlos krepšelių arba krekerių
- Plokščioje lėkštėje išdėliojame sluoksniuotos tešlos krepšelius. Dviejų arbatinių šaukštelių pagalba į kiekvieną krepšelį įdedame po 1/2 arb. š. ožkos sūrio, pabaigiame uždėję po 1/2 arb. š. ikrų.
- Sluoksniuotos tešlos krepšeliuose šis užkandis išlieka šviežias 6 valandas ir ilgiau, o ant krekerių tik 1-2 val., - mat krekeriai greit permirksta ir netenka savo traškumo.
Tešla:
- Jeigu norėsite patys/pačios išsikepti krepšelius, tai pasiruoškite "Kapotą tešlą". Ledinį vandenį suplakame kartu su 1 įmuštu kiaušiniu - tokia tešla bus kietesnė, patvaresnė. Šiuo plakiniu apšlakstome miltuotus sviesto gabaliukus. Sulipdome tešlos 2 gumulus ir šaldome 30 min.- 2 val.
- Iškočiojame tešlą iki 3-5 mm storio sluoksnio. Stikline išpjauname skrituliukus ir juos įklojame į formeles. Galima naudoti keksiukų formeles, arba specialius krepšelių formos indelius.
- Kepame 190°C (375°F) karštumo orkaitėje 30 min.
- Įdarą dedame į pilnai atšalusius krepšelius.
skamba labai skaniai! o krepšelius pati kepėte? gal receptuką kur nors turite? :)
AtsakytiPanaikintiKrepšeliai, dažniausiai kepami iš paprastos sviestinės tešlos. Tokios, kaip pvz. šitame pyrage - http://gardumynai.blogspot.com/2010/06/pyragas-su-spinatais-ir-vistiena.html
AtsakytiPanaikintiAš krepšelius pirkau gatavus. Viktorijos pasiulytas receptas turėtų tikti, jeigu turite mažas formeles. Svarbu, kad iškepusi tešla būtų traški, be prieskonių.
AtsakytiPanaikintiAčiū, merginos :)
AtsakytiPanaikintiO kur galima nusipirkti tokių sloksniuotos tešlos formelių? Radau panašias geldeles pagamintas iš kokorūzų milšų, bet jos tokios didokos, o mažiukų krepšelių niekur nerandu...
AtsakytiPanaikinti