Puslapiai

2011-01-02

Raudoni ikrai krepšeliuose

Gurmanai sutiks, jog lašišos ikrai yra turtingi ne tik savo nuostabia spalva, bet ir švelniai sūrstelėjusiu skoniu, tarp dantų sprogstančių burbuliukų tekstūra. Ruošiant patiekalus su ikrais svarbu neužgožti jų kitais stipriais skoniais. Baltas tepamas ožkos sūris - gaivus, truputį lipnus, labai švelnus. Sluoksniuota tešla - traški, beveik be skonio. Šis trio sukūria rafinuotą skonio ir tekstūrų akordą, belieka tik užsimerkti ir mmm-mmm... Šis užkandis nuostabiai tinka prie šampano arba balto muskatinio vyno.
Produktai:
  • 100 g konservuotų lašišos ikrų
  • 100 g minkšto tepamo ožkos sūrio
  • 15 vnt. sluoksniuotos tešlos krepšelių arba krekerių
Paruošimas:
  1. Plokščioje lėkštėje išdėliojame sluoksniuotos tešlos krepšelius. Dviejų arbatinių šaukštelių pagalba į kiekvieną krepšelį įdedame po 1/2 arb. š. ožkos sūrio, pabaigiame uždėję po 1/2 arb. š. ikrų.
  2. Sluoksniuotos tešlos krepšeliuose šis užkandis išlieka šviežias 6 valandas ir ilgiau, o ant krekerių tik 1-2 val., - mat krekeriai greit permirksta ir netenka savo traškumo.
Tešla:
  1. Jeigu norėsite patys/pačios išsikepti krepšelius, tai pasiruoškite "Kapotą tešlą". Ledinį vandenį suplakame kartu su 1 įmuštu kiaušiniu - tokia tešla bus kietesnė, patvaresnė. Šiuo plakiniu apšlakstome miltuotus sviesto gabaliukus. Sulipdome tešlos 2 gumulus ir šaldome 30 min.- 2 val.
  2. Iškočiojame tešlą iki 3-5 mm storio sluoksnio. Stikline išpjauname skrituliukus ir juos įklojame į formeles. Galima naudoti keksiukų formeles, arba specialius krepšelių formos indelius.
  3. Kepame 190°C (375°F) karštumo orkaitėje 30 min.
  4. Įdarą dedame į pilnai atšalusius krepšelius.

5 komentarai:

  1. skamba labai skaniai! o krepšelius pati kepėte? gal receptuką kur nors turite? :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Krepšeliai, dažniausiai kepami iš paprastos sviestinės tešlos. Tokios, kaip pvz. šitame pyrage - http://gardumynai.blogspot.com/2010/06/pyragas-su-spinatais-ir-vistiena.html

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aš krepšelius pirkau gatavus. Viktorijos pasiulytas receptas turėtų tikti, jeigu turite mažas formeles. Svarbu, kad iškepusi tešla būtų traški, be prieskonių.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Anonimiškas2/01/2013

    O kur galima nusipirkti tokių sloksniuotos tešlos formelių? Radau panašias geldeles pagamintas iš kokorūzų milšų, bet jos tokios didokos, o mažiukų krepšelių niekur nerandu...

    AtsakytiPanaikinti