Puslapiai

2011-01-02

Čederio sūrio kamuoliukai


Amerikoniškas šventinis užkandis, labai sotus, labai sūriškas, jeigu taip galima išsireikšti. Šio patiekalo privalumas yra tas, kad jis ilgai išlieka šviežias ir nepakeičia savo pimykščio pavidalo net iki 3-4 savaičių. Todėl galima šio užkandžio paruošti didesnį kiekį bei palikti šaldytuve progai, kai užklups netikėti svečiai.

Visi naudojami produktai turi būti kambario temperatūros.

Produktai:
  • 200 g čederio sūrio
  • 100 g tepamo balto kreminio sūrio (Philadelphia)
  • 50 ml portveino
  • 30 g sviesto
  • 1-2 stiklinės maltų migdolų, graikiškų arba pekanų (karijų) riešutų
Paruošimas:

  1. Sutarkuojame čederio sūrį. Maisto procesoriuje sumaišome čederio sūrį, tepamą sūrį ir sviestą iki vientisos masės. Toliau maišydami pamažiukais pilame vyną, kol jis pilnai susigers į sūrio masę.
  2. Iš sūrio masės suformuojame kaštono dydžio kamuoliukus, juos apvoliojame riešutuosna. Pateikiame su krekeriais, raudonu vynu ir kriaušėmis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą