Puslapiai

2011-01-02

Krevečių užkanda

Gaivus, lengvas ir spalvingas užkandis, tinkantis prie balto vyno arba šampano.
Produktai:
  • 1 indelis (8 oz arba 240 ml) tepamo balto sūrio, Philadelphia arba Neufchâtel
  • 3 valg. Š. pieno
  • 1 citrina
  • 1/2 arb. š. druskos
  • 1/2 arb. š. maltų čili arba juodųjų pipirų
  • 1 valg. Š. smulkiai supjaustytų žalių svogūnų laiškų arba porų 
  • kuokštas petražolių
  • 100 g virtų krevečių arba langustinų, gali būti konservuoti, nukošti
  •  3 didelės raudonos paprikos
Paruošimas:
  1. Nutarkuojame citrinos žieveles, išspaudžiame ctrinos sultis. Paliekame dailesnius petražolių lapelius papuošimui, likusius petražolių lapelius supjaustome. Turi gautis apie 1 valg. Š. pjaustytų petražolių.
  2. Dubenėlyje suplakame sūrį, pieną ir citrinos sultis. Pridedame pipirų, druskos, citrinos žievelės tarkučių, žalius svogūnus, petražoles. Gerai išmaišome. Įmaišome krevetes į sūrio masę.
  3. Paprikas pjauname išilgai, per įdubimus, į tris dalis, išvalome nuo vidinių pertvarų ir sėklų. Supjaustome kiekvieną dalį dar į 3 gabaliukus. Viso iš vienos paprikos turi gautis 9 "kiauteliai". Arbatinio šaukštelio pagalba įdarą dedame į paprikos" kiautelius". Puošiame petražolių lapeliais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą