Matuojant birius produktus, jų netrombuojame, paviršių nubraukiame lygiu peiliu sulig matavimo indo (šaukšto ar stiklinės) briaunomis.
1 stiklinė = 250 ml = 1/4 litro, arba:
- Vandens, pieno = 250g
- Grietinės = 130g
- Miltų = 120g
- Krakmolo = 160g
- Cukraus granuliuoto = 200 g
- Aliejaus = 230 g
- Sviesto = 240 g
- Džiūvesėlių, pyrago trupinių = 100g
- Manų kruopų = 200g
- Razinų = 160g
- Aguonų = 140g
- Smulkiai kapotų riešutų = 120 g
- Miltų = 7g
- Krakmolo = 10g
- Cukraus granuliuoto = 12g
- Cukraus pudros = 8g
- Druskos = 15 g
- Sodos = 13g
- Grietinės = 8g
- Sviesto = 15g
- Džiuvesėlių = 15g
- Kakavos = 10g
- Smulkiai maltos kavos = 6g
- Aguonų = 9g
- Cinamono miltelių = 8g
- Smulkiai kapotų riešutų = 7g
- Paprikos miltelių = 7g
- Miltų = 2g
- Krakmolo = 3g
- Cukraus granuliuoto = 4g
- Cukraus pudros = 3g
- Druskos = 5g
- Sodos = 4g
- Kakavos = 3g
- Aguonų = 3g
- Cinamono miltelių = 3g
- Maltos kavos = 2g
- Juodųjų pipirų = 3g
- Paprikos miltelių = 2.5g
- Želatinos = 4g
Vienas žiupsnelis = 0.5 ml = mažiau nei 1/8 arb. š.
1 lapelis želatinos ≈ 1 arb. š. birios želatinos ≈ 4 g
12-15 g šviežių mielių ≈ 2 a. š. ≈ vienas 7-9 g pakelis sausų mielių
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą