Puslapiai

2010-11-21

Lentelė

Kai kurių produktų išraiška tūriu

Matuojant birius produktus, jų netrombuojame, paviršių nubraukiame lygiu peiliu sulig matavimo indo (šaukšto ar stiklinės) briaunomis.

 1 stiklinė = 250 ml = 1/4 litro,  arba:
  • Vandens, pieno = 250g
  • Grietinės = 130g
  • Miltų = 120g
  • Krakmolo = 160g
  • Cukraus granuliuoto = 200 g
  • Aliejaus = 230 g
  • Sviesto = 240 g
  • Džiūvesėlių, pyrago trupinių = 100g
  • Manų kruopų = 200g
  • Razinų = 160g
  • Aguonų = 140g
  • Smulkiai kapotų riešutų = 120 g
    Valgomasis Šaukštas = 15 ml = 3 arb. š.,  arba:
    • Miltų =  7g 
    • Krakmolo = 10g
    • Cukraus granuliuoto = 12g 
    • Cukraus pudros =  8g
    • Druskos = 15 g
    • Sodos = 13g
    • Grietinės = 8g
    • Sviesto = 15g
    • Džiuvesėlių = 15g
    • Kakavos = 10g 
    • Smulkiai maltos kavos = 6g
    • Aguonų = 9g
    • Cinamono miltelių = 8g
    • Smulkiai kapotų riešutų = 7g
    • Paprikos miltelių = 7g
    Arbatinis šaukštelis =  5 ml = 1/3 valg. Š. ,   arba:
    • Miltų = 2g
    • Krakmolo = 3g
    • Cukraus granuliuoto = 4g
    • Cukraus pudros = 3g
    • Druskos = 5g
    • Sodos = 4g
    • Kakavos = 3g
    • Aguonų = 3g
    • Cinamono miltelių = 3g
    • Maltos kavos = 2g
    • Juodųjų pipirų = 3g
    • Paprikos miltelių = 2.5g
    • Želatinos = 4g
    Vienas kupinas šaukštas = 2 lygmalai šaukštai (nubraukti)
    Vienas žiupsnelis = 0.5 ml = mažiau nei 1/8 arb. š.  



    1 lapelis želatinos  1 arb. š. birios želatinos  4 g

    12-15 g šviežių mielių ≈ 2 a. š.  vienas 7-9 g pakelis sausų mielių
      Daugiau info:

      Komentarų nėra:

      Rašyti komentarą