Paruošimui reikia turėti kepimui orkaitėje tinkantį dubenį arba gilią keptuvę.
Sudėtis:
- 20 g sviesto
- 4 kiaušiniai
- 1/8 arb. š. (žiupsnelis) druskos
- 400 g varškės, sausos arba grūdėtosios, kuo riebesnė, tuo skaniau. Aš naudojau 16 oz indelį cottage cheese.
- 2-4 Valg. Š. miltų, priklausomai nuo varškės skystumo. Kuo sausesnė varškė, tuo mažiau miltų.
- 2-3 Valg. Š. cukraus
- 2 Valg. Š. aguonų - nebūtinai
- 1 arb. š. vanilės arba cinamono - nebūtinai
- Paruošiame 180°C (350°F) karštumo orkaitę. Kepimo indo vidų ištepame sviestu.
- Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių. Baltymus gerai išplakame pridėjus žiupsnelį druskos.
- Atskirame dubenyje šaukštu gerai ištriname (išmaišome iki vienstisos masės) kiaušinių trynius, varškę, cukrų ir miltus. Pridedame vanilės arba cinamono, įberiame aguonų, tešlą išmaišome.
- Išplaktus baltymus dedame į tešlą. Dabar atsargiai mentele tešlą vartome taip, kad baltymai tolygiai pasiskirstytų tešloje, bet nesukristų. Tešloje vis dar turi būt matomi baltymai, nereikia išmaišyti iki vientisos masės.
- Tešlą supilame į kepimo indą ir kepame apie 50-55 min. Iškepusio apkepo viršus bus parudavęs, o įsmeigus į apkepo centrą ir ištraukus medinę lazdelę, ji turi likti sausa.
- Varškės apkepą pateikiame su skystom uogienėm, pavyzdžiui vyšnių, klevų sirupu, šviežiom uogom, plakta grietinėle arba apkepo gabaliuką apliejame grietine ir apibarstome cukrumi.
Grūdėtosios varškės apkepas su aguonomis. |
Varškės apkepo tešla iškepta keksiukų formelėse. |
Iš pusės recepte norodyto kiekio, silikoninėse keksiukų formelėse, per 30-40 min. iškepa 6-8 varškėtukai. Kas mėgsta plutelę, tiems varškėtukai patiks labiau.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą