Etiketės

abrikosai Afganistanas Afrika agurkas agurotis Airija alyvuogės Amerika ananasas Anglija antis apkepas arbūzas Argentina Armenija Artimųjų Rytų artišokai Australija Austrija aviena avižos Avokadas Azerbaidžanas baklažanas BALTA Baltarusija bananas batatas BE GLITIMO BE KIAUŠINIO Belgija biskvitas blynai Bosnija Brazilija brokoliai bulvės burokėliai citrusai cukinijos Čekija česnakas daigai Danija duona EGZOTIKA EKOLOGIJA Filo tešla fusion GELTONA Graikija granatas gražgarstės grybai grietinė GRILIS lauke Gruzija Havajai imbieras Indija info Iranas Ispanija Italija Izraelis Japonija jautiena Jemenas jogurtas jūros gyviai kakava kalafioras kalakutiena KALĖDOS kalmarai Kanada Kapota tešla kaštonai kepiniai kiauliena kiaušinis Kinija kokosai kopūstas krabai krapai krevetės kriaušės Kruopos KŪČIOS KŪDIKIAMS kukurūzai kumpis Lenkija Libanas Lietuva mangas Meksika mielinė tešla moliūgas morkos obuoliai Olandija ORANŽINĖ PAAUGLIŲ PAGEIDAVIMAI PAGARDAI Pakistanas pankolis papaja pasta pastarnokas persikai Peru pica pienas pipirai ir paprikos pomidoras Portugalija Prancūzija Puerto Rico pupelės rabarbarai RAUDONA RAW ridikai riešutai ryžiai Rumunija Rusija salieras silkė Sirija skvošas slyvos Slovakija Slovėnija SLUOKSNIUOČIAI sluoksniuota tešla sumuštiniai sūris SVEIKATA svogūnai šerniena Škotija šparagai špinatai Švedija Tailandas Turkija Ukraina uogos Urugvajus VAIKŲ PAGEIDAVIMAI varškė veganams vegetarams VELYKOS Vengrija veršiena Viduržemio vynuogės vištiena Vokietija ŽALIA žalumynai žąsis žirniai žuvis

2010-12-17

Kočiojamos tešlos sausainiai

Senas receptas, prie kurio grįžtama metai po metų. Tešla lengvai kočiojama, sausainiai gaunasi idelūs: traškūs, laikosi ilgai švieži, nesubyra. Tešlą daliname į keturias dalis, pridedame priedų ir taip sukuriame 4 skonių ir "n" formų sausainius.
Reikia turėti kočėlą, sausainių spaudimo formelių arba smailiagalį peilį. Išeiga 30-40 sausainių.
Produktai:
  • 3 stiklinės miltų 
  • 1 arb. š. sodos
  • 1/2 arb. š. druskos
  • 230 g sviesto - kambario temperatūros
  • 1 stiklinė (250ml) cukraus
  • 1 didelis kiaušinis
  • 60 g grietinėlės sūrio (maždaug 1/4 pakelio Philadelphia tepamo sūrio)
Priedai:
  • 1/2 arb. š. vanilės ekstrakto
  • 1 arb. š. citrinos žievelės tarkučių
  • 2 arb. š. kakavos miltelių ištrintų 1 arb. š. verdančio vandens
  • 1 arb. š. imbiero miltelių arba tarkučių
Papuošimas: džemas, Nutella, sviesto kremas - pertepame ir sulipiname 2 vienodus sausainius; cukraus glajus, ištirpintas šokoladas - apšlakstome paviršių...

Paruošimas:
  1. Sumaišome miltus, sodą ir druską. Atskirame dubenyje ištriname sviestą su cukrumi kol susidarys puri masė. Įmušame kiaušinį gerai išplakame, įmaišome Philadelphia sūrį. Pridedame miltus, išmaišome. Tešlą padaliname į 4 lygias dalis. Į kiekvieną dalį įmaišome pasirinktą priedą, išminkome. Tešlos gabalus suvyniojame į pergamentinį popierių arba plėvelę ir šaldome 1 val.
  2. Paruošiame 180°C (350°F) karštumo orakitę. Pergamentinio popieriaus lapu padengiame blėkutę.
  3. Iš kiekvieno gabalo atskirai iškočiojame 3-5 mm storumo tešlą. Peiliu arba formelėmis išpjauname pageidaujamas sausainių formas. Kepame 12-16 min., priklausomai nuo sausainių storumo. 
  4. Prieš puošiant, sausainiai turi būti pilnai atvėsę iki kambario temperatūros. Sandariame indelyje sausainiai išliks švieži apie mėnesį.

    Komentarų nėra:

    Rašyti komentarą