Reikia turėti kočėlą, sausainių spaudimo formelių arba smailiagalį peilį. Išeiga 30-40 sausainių.
Produktai:
- 3 stiklinės miltų
- 1 arb. š. sodos
- 1/2 arb. š. druskos
- 230 g sviesto - kambario temperatūros
- 1 stiklinė (250ml) cukraus
- 1 didelis kiaušinis
- 60 g grietinėlės sūrio (maždaug 1/4 pakelio Philadelphia tepamo sūrio)
- 1/2 arb. š. vanilės ekstrakto
- 1 arb. š. citrinos žievelės tarkučių
- 2 arb. š. kakavos miltelių ištrintų 1 arb. š. verdančio vandens
- 1 arb. š. imbiero miltelių arba tarkučių
Paruošimas:
- Sumaišome miltus, sodą ir druską. Atskirame dubenyje ištriname sviestą su cukrumi kol susidarys puri masė. Įmušame kiaušinį gerai išplakame, įmaišome Philadelphia sūrį. Pridedame miltus, išmaišome. Tešlą padaliname į 4 lygias dalis. Į kiekvieną dalį įmaišome pasirinktą priedą, išminkome. Tešlos gabalus suvyniojame į pergamentinį popierių arba plėvelę ir šaldome 1 val.
- Paruošiame 180°C (350°F) karštumo orakitę. Pergamentinio popieriaus lapu padengiame blėkutę.
- Iš kiekvieno gabalo atskirai iškočiojame 3-5 mm storumo tešlą. Peiliu arba formelėmis išpjauname pageidaujamas sausainių formas. Kepame 12-16 min., priklausomai nuo sausainių storumo.
- Prieš puošiant, sausainiai turi būti pilnai atvėsę iki kambario temperatūros. Sandariame indelyje sausainiai išliks švieži apie mėnesį.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą