Puslapiai

2010-12-17

Kočiojamos tešlos sausainiai

Senas receptas, prie kurio grįžtama metai po metų. Tešla lengvai kočiojama, sausainiai gaunasi idelūs: traškūs, laikosi ilgai švieži, nesubyra. Tešlą daliname į keturias dalis, pridedame priedų ir taip sukuriame 4 skonių ir "n" formų sausainius.
Reikia turėti kočėlą, sausainių spaudimo formelių arba smailiagalį peilį. Išeiga 30-40 sausainių.
Produktai:
  • 3 stiklinės miltų 
  • 1 arb. š. sodos
  • 1/2 arb. š. druskos
  • 230 g sviesto - kambario temperatūros
  • 1 stiklinė (250ml) cukraus
  • 1 didelis kiaušinis
  • 60 g grietinėlės sūrio (maždaug 1/4 pakelio Philadelphia tepamo sūrio)
Priedai:
  • 1/2 arb. š. vanilės ekstrakto
  • 1 arb. š. citrinos žievelės tarkučių
  • 2 arb. š. kakavos miltelių ištrintų 1 arb. š. verdančio vandens
  • 1 arb. š. imbiero miltelių arba tarkučių
Papuošimas: džemas, Nutella, sviesto kremas - pertepame ir sulipiname 2 vienodus sausainius; cukraus glajus, ištirpintas šokoladas - apšlakstome paviršių...

Paruošimas:
  1. Sumaišome miltus, sodą ir druską. Atskirame dubenyje ištriname sviestą su cukrumi kol susidarys puri masė. Įmušame kiaušinį gerai išplakame, įmaišome Philadelphia sūrį. Pridedame miltus, išmaišome. Tešlą padaliname į 4 lygias dalis. Į kiekvieną dalį įmaišome pasirinktą priedą, išminkome. Tešlos gabalus suvyniojame į pergamentinį popierių arba plėvelę ir šaldome 1 val.
  2. Paruošiame 180°C (350°F) karštumo orakitę. Pergamentinio popieriaus lapu padengiame blėkutę.
  3. Iš kiekvieno gabalo atskirai iškočiojame 3-5 mm storumo tešlą. Peiliu arba formelėmis išpjauname pageidaujamas sausainių formas. Kepame 12-16 min., priklausomai nuo sausainių storumo. 
  4. Prieš puošiant, sausainiai turi būti pilnai atvėsę iki kambario temperatūros. Sandariame indelyje sausainiai išliks švieži apie mėnesį.

    Komentarų nėra:

    Rašyti komentarą