Produktai:
- 0.5 kg šviežių ankštinių pupelių
- 200 g smulkiai supjaustytų grybų
- 2 valg. Š. alyvuogių aliejaus
- 1 valg. Š. sviesto - nebūtinai
- 2 skiltelės česnako
- 1/2 + 1/2 arb. š. rupios druskos
- 1/4 arb. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
- 3 lapeliai šviežio šalavijo - nebūtinai
- 1/2 citrinos - nebūtinai
- Puode užviriname nedidelį kiekį pasūdyto vandens (apie 1-1,5 stiklinės). Ankštines pupeles nuplauname, nupjaustome galiukus. Vandeniui užvirus, sumetam ankštines pupeles, uždengiam dangčiu ir taip garuose paverdame 2-3 min. Nukošiame, trumpai perliejam lediniu vandeniu, kad gulėdamos karštos pupelės neprarastų savo stangrumo.
- Keptuvėje virš vidutinio dydžio liepsnos įkaitiname aliejų, ištirpiname sviestą. Sumetame supjaustytus grybus. Grybai turi būti sausi (drėgni grybai ne kepa, o troškinasi, jų skonis ir tekstūra skiriasi) bei tilpti keptuvėje vienu sluoksniu. Vartydami grybus pakepiname 6-8 min. Sudedame plonais griežinėliais supjaustytą česnaką, pasūdome, papipiriname, pakepiname dar 2 min.
- Dabar į keptuvę su grybais sudedame ankštines pupeles, viską išmaišome ir dar pakepiname 2 min.
- Pateikiame pailgame inde, apibarstę susmulkinto šalavijo lapeliais bei aplieję citrinos sultimis.
Pagaliau tos pupelės pavadintos taip, kaip ir reikia: ankštinėmis. Ačiū! O šiaip masiškai visur vartojamas neteisingas jų pavadinimas — šparaginės.
AtsakytiPanaikinti