Aprašyto kiekio turi užtekti dviems.
Sudėtis:
- 100 g šviežių salotų (aš naudojau "red corral" ir "green corral" lapelius)
- 100 g ožkos sūrio (tokio minkšto, būna parduodamas cilindro formos pakuotėse)
- 1 kieta kriaušė
- 1/8 svogūno galvos - nebūtinai
- 1/2 stiklinės smulkiai kapotų migdolų arba graikinių riešutų
- 1 valg. Š. džiovintų saldintų spanguolių, vyšnių arba granatų sėklų
- 1/2 arb. š. rupios druskos
- žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
- 2 valg. Š. balzamiko acto
- 2 valg. Š. alyvuogių aliejaus
- Salotų lapelius nuplauname, nuvarviname ir nusausiname (popieriniu rankšluosčiu arba išsukame salotų džioviklyje). Nelamdant suplėšome vieno kąsnio didumo šmoteliais.
- Arbatiniu šaukšteliu kabiname ožkos sūrį, tarp delnų suformuojame kamuoliukus ir juos ridename riešutuosna. Tai ilgiausiai užtrunkanti ruošos dalis, gerai jeigu turite mažųjų pagalbininkų.
- Kriaušę pjauname į ketvirčius, kotą ir sėklalizdžius pašaliname. Kriaušę supjaustome vieno kąsnio didumo kubeliais.
- Svogūną pjaustome 4-5 mm platumo, 3-4 cm ilgio skiltelėmis.
- Viską dedame į platų dubenį ir rankomis sumaišome, pabarstome uogom, pasūdome ir papipiriname.
- Puodelyje šakute suplakame aliejų ir actą iki emulsijos (vientisas skystys). Šios emulsijos plona srovele apliejame salotas. Skanaus!
Kazka panasaus esu ragavusi restorane, tik ten ozkos suris buvo praskydes toks, ismozotas po salotas. Su riesutais apvolioti labai gerai sugalvota. Reikes siandien pabandyti pasigaminti.
AtsakytiPanaikinti