Puslapiai

2010-05-17

Salotos "Ožkos riešutėliai"

Šios salotos užtrunka apie 15 min. pasigaminti; pagal mano standartus - tai ilgas laikas, todėl jas priskiriu prie ypatingoms progoms tinkačių kategorijos. Jos geriausiai tinka su aviena arba jautiena ir su paskrudintos ciabatta itališkos duonos riekute. Salotų ruošime svarbu visas dalis pateikti maždaug vieno kąsnio dydžio gabalėliais, ne plonesniais kaip 4 mm, kad būtų lengva pasmeigti šakute.
Aprašyto kiekio turi užtekti dviems. 

Sudėtis:
  • 100 g šviežių salotų (aš naudojau "red corral" ir "green corral" lapelius)
  • 100 g ožkos sūrio (tokio minkšto, būna parduodamas cilindro formos pakuotėse)
  • 1 kieta kriaušė
  • 1/8 svogūno galvos - nebūtinai
  • 1/2 stiklinės smulkiai kapotų migdolų arba graikinių riešutų
  • 1 valg. Š. džiovintų saldintų spanguolių, vyšnių arba granatų sėklų
  • 1/2 arb. š. rupios druskos
  • žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
  • 2 valg. Š. balzamiko acto
  • 2 valg. Š. alyvuogių aliejaus
Paruošimas
  1. Salotų lapelius nuplauname, nuvarviname ir nusausiname (popieriniu rankšluosčiu arba išsukame salotų džioviklyje). Nelamdant suplėšome vieno kąsnio didumo šmoteliais.
  2. Arbatiniu šaukšteliu kabiname ožkos sūrį, tarp delnų suformuojame kamuoliukus ir juos ridename riešutuosna. Tai ilgiausiai užtrunkanti ruošos dalis, gerai jeigu turite mažųjų pagalbininkų.
  3. Kriaušę pjauname į ketvirčius, kotą ir sėklalizdžius pašaliname. Kriaušę supjaustome vieno kąsnio didumo kubeliais.
  4. Svogūną pjaustome 4-5 mm platumo, 3-4 cm ilgio skiltelėmis.
  5. Viską dedame į platų dubenį ir rankomis sumaišome, pabarstome uogom, pasūdome ir papipiriname.
  6. Puodelyje šakute suplakame aliejų ir actą iki emulsijos (vientisas skystys). Šios emulsijos plona srovele apliejame salotas. Skanaus!

1 komentaras:

  1. Anonimiškas5/17/2010

    Kazka panasaus esu ragavusi restorane, tik ten ozkos suris buvo praskydes toks, ismozotas po salotas. Su riesutais apvolioti labai gerai sugalvota. Reikes siandien pabandyti pasigaminti.

    AtsakytiPanaikinti