"Abžorka" - tai mišrainė, kuri reikalauja kramtymo, skonis atsiveria palaipsniui, ingredientus bekramtant. Aštrų svogūno skonį kontrastuoja virtos daržovės; sūri ir sultinga agurko rūgštis sužimba kaip blykstė, jį prakandus; o švelniai aromatinga virta jautiena bei majonezas sukuria gurmanišką patirtį uždelsiantį foną.
Paruošimui reikia turėti 2-3 puodus, dubenį, peilį. Išeiga 6 porcijos.
Produktai:
- 300 g jautienos (išvirtos su druska, pipirais, lauro lapeliu)
- 3 morkos
- 3 bulvės
- 1/2 raudonojo svogūno
- 3-4 rauginti arba marinuoti agurkai
- 3-4 valg. Š. agurkų raugo arba marinato
- 4 valg. Š. majonezo
- 1 arb. š. druskos
- 1/2 arb. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų arba 1 valg. Š. čilių marinato (mišrainė bus be juodų taškų)
- Jautieną verdame 60-90 min. vandenyje, pridėję druskos, piprų ir lauro lapelių. Išvirusią jautieną atvėsiname iki kambario temperatūros, supjaustome statmenai plaušams 3-4 cm gabalais, išskaidome plonais ruoželiais.
- Bulves ir morkas išverdame kietai: verdame su lupenomis, atvėsiname, nulupame, žiuljenuojame, t.y. supjaustome 3-4 cm ilgio juostelėsmis.
- Agurkus ir svogūną žiuljenuojame.
- Visus produktus sudedame į dubenį, pasūdome, papipiriname, pridedame majonezo ir išmaišome. Jeigu mišrainė lipni ir sausa, pilame po 1 valg. Š. agurkų raugo arba marinato ir maišome. Raugo pilame tiek, kol pasiekiams norimas sultingumas.
- Prieš pateikiant, palaikome mišrainę šaldytuve mažiausiai 2 val. - skoniams atsiskleisti ir sultims persisunkti. Pateikiame mišrainę papuošę petražolėmis.
P.S. Jautienos buljoną galima sušaldyti ledo formelėse padažams ruošti, arba tiesiog išvirti sriubą, pvz. "Bulvienę su porais".
Labai patinka aprašymas
AtsakytiPanaikintiPuse savo gyvenimo esu dirbusi inžinerinį-analitinį darbą, kas mėnesį tekdavo parašyti, pristatyti arba patikrinti šimtus puslapių tekstų ir skaičiavimų, formuluoti išvadas ir rekomendacijas, vėliau tuos projektus tekdavo pačiai ginti... Dabar esu savanorėse ilgalaikėse atostogose. Bet rekia gi kažkur pritaikyti ilgametę patirtį. :)
AtsakytiPanaikintiNa, Segebute, tu tikra įvairių salotų ir mišrainių specialistė.
AtsakytiPanaikintiAčiū, Rennie. Savo pirmąją mišrainę sukūriau 1984 metais, savo gimtadienio progai paruošusi patiekalą iš konservuotų kalmarų, jūros kopūstų ir kitų ingredientų. Mišrainę valgę svečiai, kai kurie gyvenime nebūtų prisiartinę prie šių produktų, tačiau buvo nustebę geru skoniu ir prašė recepto. Tada ir buvau praminta "mišrainių kūrėja". Reikės tą mano seną receptą kažkaip atkurti ir aprašyti, bet vargu ar šiandien rasiu tokius konesrvuotus jūros kopūstus, kokie būdavo atvežami iš Sacahlino, berods.
AtsakytiPanaikintiJautiena verdant yra nesveika dėti druska,nes druska istraukia mikroelementus is mėsos ir su druska labai ilgai verda mėsa,as dedu sojos padažą skysta verdant mėsą,ji tada ir sultingesnė ir greičiau išverda.
AtsakytiPanaikintiVerdant bet kokio maisto mikroelementai pakinta, su druska ar be jos. O maistingos medžiagos niekur nedingsta - jos lieka sultinyje. Išrauka iš straipsnio apie sojos produktus (vertimas ir anglų k.):
AtsakytiPanaikinti"...Dauguma tradicinių sojos padažų rinkoje gaminami iš neekologiškų, genetiškai modifikuotų (GMO) sojos pupelių. GMO sojos ląstelės toliau tęsia savo gyvenimą ir dauginimąsi žmogaus organizme, o šis poveikis žmgaus sveikatai nėra ištirtas. Ilgalaikis naudojimas nefermentuotų sojos produktų lemia sojos alergijos padidėjimą, skydliaukės funkcijos sutrikimus ir estrogenų perteklių organizme. Kūdikių, maitinamų sojos pagrindo mišinėliais, kraujo tyrimai parodė 13000 - 22000 kartų daugiau estrogeninių junginių, lyginant su kūdikiais, maitinamais pieno pagrindo mišinėliais, tai prilygsta penkioms kontraceptinėms tabletėms per dieną..."
Sojos padažas, kadangi gaminamas fermentuojant pupeles, yra mažiausiai kenksmingas iš visų sojos produktų.
Man atrodo esu ragavus kazka panasaus, tik buvo ideta dar maziuku marinuotu svoguniuku. Rytoj gaminsiu. :)
AtsakytiPanaikintiTik ką išbandyta - tobulas skonis ��
AtsakytiPanaikinti