Išeiga 4 porcijos, t.y. maždaug 20 sklindžių. Paruošimui reikia turėti nesvylamą keptuvę, mikserį.
- 2 dideli Golden Delicious arba Gala obuoliai (kitos rūšys labai trapios, apsunkina darbą)
- 2 dideli kiaušiniai, šalti
- 1/2 stiklinės (120ml) pieno
- 1/2 stiklinės (120ml) miltų
- 1/4 arb. š. druskos
- 1/2 arb. š. vanilės
- 1 arb. š. cukraus
- 50-70 ml aliejaus
Paruošimas:
- Obuolius nuplauname, nuskutame žieveles, statmenai koteliui supjaustome 5 mm storio apvaliais griežinėliais, peilio galiuku išpjauname sėklalizdžius.
- Atskiriame kiaušinių baltymus ir juos išplakame iki standžios putos, apie 5-7 min.
- Kitame indelyje trynius sumaišome su miltais, pienu, druska, cukrumi ir vanile. Išplakame mikseriu.
- Trynių mišinį pilame į išplaktus baltymus, lengvai pamaišome mentele, kad baltyminės putos nesukristų. Mikseris čia visą reikalą sugadins. Blendinys (blynų tešla) turi būti purus, plaktos grietinėlės tirštumo.
- Keptuvėje virš mažesnės nei vidutiniškos liepsnos įkaitiname truputį aliejaus. Obuolių griežinėlius iš abiejų pusių pamerkiam į blendinį ir kepame po 3 min. ant kiekvienos pusės.
- Sklindžius pateikiame karštus, su grietinės-cukraus padažu arba apliejame juos klevų sirupu ir papuošiame uogomis.
- Jeigu kepant sklindžius tešlos žievelė atsiskiria nuo obuolio, vadinasi reik sumažinti liepsną arba pilti daugiau aliejaus.
Mmmm, dievinu sklindzius tai reiks pabandyti si recepta :-)
AtsakytiPanaikintiGreta Y.
Kepiau jau tris kartus šiuos sklindžius. Mano šeimai labai patiko ir prašė daugiau. Neįsivaisdavau jog tokie lengvučiai gali būti blyneliai. Labai Jums ačiū už gerą receptą.
AtsakytiPanaikintiPagarbiai,
Nijolė iš Vilniaus
Puikus blynai, aciu uz recepta.
AtsakytiPanaikintiir as isbandziau, labai paprastas receptas, o skonis "prancuziskas"!
AtsakytiPanaikintiaciu uz recepta!
nu va: lietuviškas tautinis receptas, mano šeimoje keliavęs iš kartos į kartą, o visa garbė atiduodama prancūzams :(
PanaikintiPasaulyje patys skaniausi blynai. Ačiū už receptą.
AtsakytiPanaikintiSimona