Visų mano pažįstamų mėsaėdžių mėgstamiausias vegetariškas patiekalas, ypač skanu prie raudono vyno taurės arba obuolių sulčių. Rekomenduoju tiek vegetarams, tiek nevegetarams, vaikams ir nevaikams.
Paruošiama per 20 min. iš paprastų ingredientų. Šis patiekalas, būdamas gardus ir sotus, tinka iškrovos dietai arba pasninkui.
Pateikiame giliose ir plačiose (sriubos) lėkštėse, pirma dedame makaronus, ant jų - vegetariško padažo. Makaronų ir vegetariško padažo kiekiai maždag turi būti vienodi. Jeigu kažkiek patiekalo liko, tai padažas sumaišomas su makaronais (kitaip makaronai labai greit sulimpa). Patiekalas saugomas sandariame indelyje, šaldytuve, iki 4 dienų. Atšildome keptuvėje po dangčiu, pripylę truputį vandens.
Aprašyto kiekio užteks 6-8 asmenims. Paruošimui reikia turėti didelę keptuvę su dangčiu, puodą.
Produktai:
- 400 g (1 pakelis) lingvini (linguine - juostelių formos makaronai), spagečių arba kitokios jūsų mėgstamos pastos (makaronų)
- 3 valg. Š. alyvuogių aliejaus
- 1 didelis baltas svogūnas arba 2-3 porai
- 2-3 morkos
- 2 saliero kotai
- 1/2 arb. š. druskos
- 1/4 arb. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
- 3 skiltelės česnako
- 100 g pomidorų pastos /arba 300 g Marinara padažo /arba 4-5 švieži pomidorai, smulkiai supjaustyti
- 1 arb. š. itališko prieskonių mišinio arba čiobrelio
- 1/4 stiklinės smulkiai supjaustytų petražolių arba baziliko lapelių - nebūtinai
- 100 g šviežiai tarkuoto parmezano (Parmigiano Reggiano) arba "Džiugo" sūrio
- 1 nedidelė cukinija
- 1 saldi paprika
- 5-6 grybai
- sauja susmulkintų saulėje džiovintų pomidorų
- Pastą išverdame pasūdytame vandenyje pagal pakuotės nurodymus.
- Smulkai supjaustome morkas, salierus ir svogūną arba porą. Jeigu naudojate porą, jame tarp lapų susikaupia daugybė žemių. Todėl porą pradžioje supjaustome, po to pamerkiame į didelį puodą su šaltu vandeniu, pamakaluojame ranka, kad žemės nusėstų dugnan. Dabar koštuvu surenkame vandens paviršiuje plūduriuojančius porus, juos perliejame šalto vandens srove ir nusausiname.
- Virš dedesnės nei vidutiniškos liepsnos keptuvėje įkaitiname aliejų. Pradžioje kepiname svogūną, apie 2 min. Sudedame morkas, salierus, česnaką, pasūdome ir papipiriname. Viską kepiname maišant apie 2-3 min.
- Jei pasirinkome, pridedame supjaustytus grybus arba cukiniją. Daržoves vartant kepiname dar porą minučių, kad jos suminktėtų, bent vienas šonelis paruduotų.
- Pridedame pomidorų pastos arba smulkiai supjaustytų pomidorų, prieskonių, išmaišome, uždengiame dangčiu ir dar pakepiname apie 5-10 min.
- Iš verdančių makaronų puodo pasemiame 1/2 stiklinės nuoviro, juo apliejame keptuvės mišinį, užviriname.
- Paruoštą pastą nukošiame, sudedame į keptuvę ir viską gerai išmaišome (arba galima pateikti daržoves makaronų "lizdelyje").
- Sukarpome arba supjaustome petražoles ir baziliko lapelius. Jais pabarstome patiekalą ir pateikiame ant stalo šalia tarkuoto parmezano ir raudono vyno arba obuolių sulčių.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą