Viduramžių Europoje buvo manoma, jog jeigu maisto ruošime naudojama daug prieskoninio šalavijo, tai tuos namus valdo moteris. Aš labai ilgai svarsčiau bei tikrinau šį prietarą ir radau jam daug patvirtinimų. Šalavijas veikia priešuždegimiškai, nuskausminamai, ypač padeda "moriškiems" skausmas. Be to, kiek teko siūlyti šį patiekalą vyrams - jie vienodai aistringai šveitiė sumuštinius tiek su šalavijo lapeliu, tiek be jo. Tačiau moterys... jos sugebėjo pastebėti ir mėgautis aksomine lapelio paviršiaus tekstūra, nuostabiu kvapu, įvertintinti nepakartojamą šalavijo skonį. O ką manote Jūs?
Aprašyto kiekio užtenka 1 žmogui.
Produktai:
- 4 bagetės riekutės (baguette - pranc.) arba 1 nesaldi bandelė, perpjauta pusiau
- 2-3 valg. Š. tepamo ožkos sūrio be prieskonių, arba kaimiškos grietinės
- 1 didelis arba 8 vyšniniai pomidorai, supjaustyti griežinėliais
- žiupsnelis druskos
- 4 lapeliai šviežio prieskoninio šalavijo (sage - angl.)
Paruošimas:
- Duonos riekutes ar bandelės puseles 2-3 min. paskrudiname 205 C (400 F) laipsnių karštumo orkaitėje arba tosteryje.
- Skrebučius dosniai tepame ožkos sūriu arba kaimiška grietine. Uždedame pomidoro riekutes, pasūdome, papuošiame šalavijo lapeliais.
Mano namus aiškiai valdo vyras. Reikės šalavijų nusipirkti ir pakeisti reikalą.
AtsakytiPanaikintiKB