Amerikoniškas šventinis užkandis, labai sotus, labai sūriškas, jeigu taip galima išsireikšti. Šio patiekalo privalumas yra tas, kad jis ilgai išlieka šviežias ir nepakeičia savo pimykščio pavidalo net iki 3-4 savaičių. Todėl galima šio užkandžio paruošti didesnį kiekį bei palikti šaldytuve progai, kai užklups netikėti svečiai.
Visi naudojami produktai turi būti kambario temperatūros.
Produktai:
- 200 g čederio sūrio
- 100 g tepamo balto kreminio sūrio (Philadelphia)
- 50 ml portveino
- 30 g sviesto
- 1-2 stiklinės maltų migdolų, graikiškų arba pekanų (karijų) riešutų
- Sutarkuojame čederio sūrį. Maisto procesoriuje sumaišome čederio sūrį, tepamą sūrį ir sviestą iki vientisos masės. Toliau maišydami pamažiukais pilame vyną, kol jis pilnai susigers į sūrio masę.
- Iš sūrio masės suformuojame kaštono dydžio kamuoliukus, juos apvoliojame riešutuosna. Pateikiame su krekeriais, raudonu vynu ir kriaušėmis.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą