Etiketės

abrikosai Afganistanas Afrika agurkas agurotis Airija alyvuogės Amerika ananasas Anglija antis apkepas arbūzas Argentina Armenija Artimųjų Rytų artišokai Australija Austrija aviena avižos Avokadas Azerbaidžanas baklažanas BALTA Baltarusija bananas batatas BE GLITIMO BE KIAUŠINIO Belgija biskvitas blynai Bosnija Brazilija brokoliai bulvės burokėliai citrusai cukinijos Čekija česnakas daigai Danija duona EGZOTIKA EKOLOGIJA Filo tešla fusion GELTONA Graikija granatas gražgarstės grybai grietinė GRILIS lauke Gruzija Havajai imbieras Indija info Iranas Ispanija Italija Izraelis Japonija jautiena Jemenas jogurtas jūros gyviai kakava kalafioras kalakutiena KALĖDOS kalmarai Kanada Kapota tešla kaštonai kepiniai kiauliena kiaušinis Kinija kokosai kopūstas krabai krapai krevetės kriaušės Kruopos KŪČIOS KŪDIKIAMS kukurūzai kumpis Lenkija Libanas Lietuva mangas Meksika mielinė tešla moliūgas morkos obuoliai Olandija ORANŽINĖ PAAUGLIŲ PAGEIDAVIMAI PAGARDAI Pakistanas pankolis papaja pasta pastarnokas persikai Peru pica pienas pipirai ir paprikos pomidoras Portugalija Prancūzija Puerto Rico pupelės rabarbarai RAUDONA RAW ridikai riešutai ryžiai Rumunija Rusija salieras silkė Sirija skvošas slyvos Slovakija Slovėnija SLUOKSNIUOČIAI sluoksniuota tešla sumuštiniai sūris SVEIKATA svogūnai šerniena Škotija šparagai špinatai Švedija Tailandas Turkija Ukraina uogos Urugvajus VAIKŲ PAGEIDAVIMAI varškė veganams vegetarams VELYKOS Vengrija veršiena Viduržemio vynuogės vištiena Vokietija ŽALIA žalumynai žąsis žirniai žuvis

2011-05-23

Vasaros agurkų salotos

Svogūno, agurko, krapų ir mėtų salotos puikiai dera šalia kitų vasariškų patiekalų. Šias salotas gaminu jau 14 metų ir tiek metų jas lydi sėkmė. Patiekalas netgi turi savo nuolatinius ir ištikimus gerbėjus, kurie užsisako vasaros salotas žiemą. Šaltinis: mano mylimo ir gerbiamo Jacques Pépin knyga "Cooking with Claudine".

Gali kilti noras dėti daugiau druskos arba pilti daugiau aliejaus, tačiau susilaikykite. Šio recepto produktų proporcijos yra puikiai apskaičiuotos. Jau po 5 min. marinavimosi iš agurkų pasileis sultys, kurios ir taps salotų padažu. 

Ruošos trukmė: 15 min. plius marinavimas. Išeiga: 4 didelės porcijos po 85,9 kalorijas (ir kaip jis sugebėjo taip tiksliai apskaičiuoti?).

Paruošimui reikia turėti mandoliną arba teks viską plonais griežinėliais pjaustyti peiliu. Mano 4 asmenų šeimai prie vakarienės užtenka paruošti tik pusę nurodyto kiekio.

Produktai:
  • 2 ilgi angliški agurkai (0.8 kg)
  • 1 mėlynasis svogūnas (100-200 g)
  • 1/3 stiklinės smulkiai supjaustytų krapų
  • 1/3 stiklinės smulkiai supjaustytų mėtų
  • 1 arb. š. druskos
  • 3 valg. Š. obuolių acto, 5% stiprumo
  • 1 valg. Š. vynuogių kauliukų aliejaus
  • 2 arb. š. cukraus
  • 1/2 arb. š. "Tabasco" aštraus padažo arba čili marinato
Paruošimas:
  1. Agurkus ir svogūną supjaustome plonyčiais 2-3mm griežinėliais. Visus produktus rankomis sumaišome dideliame dubenyje ir paliekame šaltai marinuotis 30 min. - 8 val. Skaniausios salotos yra po 2-3 val. marinavimo.
  2. Pateikiame salotas šaltas, su paskrudinta duona. Labai tinka prie karštų virtų bulvių.
P.S. Aš truputėlį mažiau dedu šviežių mėtų, negu reikalauja receptas. Nuotraukoje mėtos iš mano sodo, užaugintos molingoje dirvoje be trąšų, todėl jos nelabai išvaizdžios. Žiemą šviežias mėtas pakeičiu 1 valg. Š. marinuotų mėtų (receptas bus vėliau).

    4 komentarai:

    1. Tikrai labai gaivios ir skanios salotos, dėkui už puikius receptus! Smagu, kad atradau jūsų blog'ą, dabar nesustodama skaitinėju ir renkuosi ką toliau bandyti :-)

      AtsakytiPanaikinti
    2. Aš irgi jas prieš 3 dienas vėl ruošiau. Derinau prie "Vegetariškos pastos": http://segebute.blogspot.com/2011/01/vegetariska-pasta.html
      Visiems labai patiko (valgytojų buvo 8, amžius nuo 4 metų iki 40 metų).

      AtsakytiPanaikinti