Gali kilti noras dėti daugiau druskos arba pilti daugiau aliejaus, tačiau susilaikykite. Šio recepto produktų proporcijos yra puikiai apskaičiuotos. Jau po 5 min. marinavimosi iš agurkų pasileis sultys, kurios ir taps salotų padažu.
Ruošos trukmė: 15 min. plius marinavimas. Išeiga: 4 didelės porcijos po 85,9 kalorijas (ir kaip jis sugebėjo taip tiksliai apskaičiuoti?).
Paruošimui reikia turėti mandoliną arba teks viską plonais griežinėliais pjaustyti peiliu. Mano 4 asmenų šeimai prie vakarienės užtenka paruošti tik pusę nurodyto kiekio.
Produktai:
- 2 ilgi angliški agurkai (0.8 kg)
- 1 mėlynasis svogūnas (100-200 g)
- 1/3 stiklinės smulkiai supjaustytų krapų
- 1/3 stiklinės smulkiai supjaustytų mėtų
- 1 arb. š. druskos
- 3 valg. Š. obuolių acto, 5% stiprumo
- 1 valg. Š. vynuogių kauliukų aliejaus
- 2 arb. š. cukraus
- 1/2 arb. š. "Tabasco" aštraus padažo arba čili marinato
- Agurkus ir svogūną supjaustome plonyčiais 2-3mm griežinėliais. Visus produktus rankomis sumaišome dideliame dubenyje ir paliekame šaltai marinuotis 30 min. - 8 val. Skaniausios salotos yra po 2-3 val. marinavimo.
- Pateikiame salotas šaltas, su paskrudinta duona. Labai tinka prie karštų virtų bulvių.
Paprasta ir skanu :)
AtsakytiPanaikintiTikrai labai gaivios ir skanios salotos, dėkui už puikius receptus! Smagu, kad atradau jūsų blog'ą, dabar nesustodama skaitinėju ir renkuosi ką toliau bandyti :-)
AtsakytiPanaikintiAš irgi jas prieš 3 dienas vėl ruošiau. Derinau prie "Vegetariškos pastos": http://segebute.blogspot.com/2011/01/vegetariska-pasta.html
AtsakytiPanaikintiVisiems labai patiko (valgytojų buvo 8, amžius nuo 4 metų iki 40 metų).
kaip metas marinuoti?
AtsakytiPanaikinti