Šis prieskonių mišinys padeda vaikiškus patiekalus paversti suaugusiems skirtais, t.y. pagardina, kai patiekalui trūksta "karštumo" ir skonio. Naudokite "Pietiečių mišinį" ant mėsos, keptų bulvių, troškintų ar garintų daržovių, košių ir t.t.
Gerai išmaišykite sekančius prieskonius:
- 3 arb. š. paprikos miltelių
- 2 arb. š. smulkios druskos
- 2 arb. š. sausų česnako miltelių
- 1 arb. š. sausų svogūno miltelių
- 1 arb. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
- 1 arb. š. maltų raudonųjų pipirų
- 1 arb. š. džiovinto raudonėlio miltelių (oregano)
- 1 arb. š. džiovintų čiobrelių miltelių (thyme)
Pateikti kiekiai yra minimalūs, paruošto mišinio užteks 2-4 kartams patiekalui paskaninti. Jeigu mišinio pasigaminsite daugiau, sandariame indelyje jis išliks kvapnus metus, o gal ir ilgiau.
Šaltins:
Emeril Lagasse pasirodymas rytinėje TV žinių laidoje.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą