Šį patiekalą ruošiu kai turiu tik 15 min. laiko ir prie stalo būriuojasi labai alkani šeimyniškiai ar užklydę svečiai. Produktai tokie, kokie dažniausiai atsiranda kiekvienų namų šaldytuvuose, paruošimas paprastas ir greitas, o pasisekimas - garantuotas. Rekomenduoju pateikti pastą su voveruškomis ir bekonu vasarą, ypatingai progai esant, bei nepamirškite atšaldyto sauso balto vyno.
Aprašyto kiekio užteks 8 asmenims. Paruošimui reikia turėti didelę keptuvę su dangčiu, puodą.
Produktai:
- 450 g (1 pakelis) spagečių, kaspinėlių arba kitokios jūsų mėgstamos pastos
- 200 g bekono arba rūkytos kiaulienos šoninės
- 200 g grybų, tinka pievagrybiai, voveruškos ar kt.
- 1/4 arb. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
- 1 didelis baltas svogūnas arba 2-3 porai
- 3 skiltelės česnako
- 1/4 stiklinės smulkiai supjaustytų petražolių
- 10-12 baziliko lapelių - nebūtinai
- 100 g šviežiai tarkuoto parmezano (Parmigiano Reggiano) arba "Džiugo" sūrio
- Pastą išverdame pasūdytame vandenyje pagal pakuotės nurodymus.
- Smulkai supjaustome bekoną. Grybus supjaustome 2-3 cm kubelais, mažų grybukų nepjaustome. Smulkiai supjaustome svogūną arba porą. Jeigu naudojate porą, jame tarp lapų susikaupia daugybė žemių. Todėl porą pradžioje supjaustome, po to pamerkiame į didelį puodą su šaltu vandeniu, pamakaluojame ranka, kad žemės nusėstų dugnan. Dabar koštuvu surenkame vandens paviršiuje plūduriuojančius porus, juos perliejame šalto vandens srove ir nusausiname.
- Virš dedesnės nei vidutiniškos liepsnos įkaitiname keptuvę. Pradžioje kepiname bekoną, apie 2-3 min. kol iš bekono pasileis riebalai ir skystis. Sudedame svogūną arba porus, grybus, česnaką, papipiriname. Nesūdome, sūrumo turi užtekti iš bekono. Viską kepiname maišant apie 2-3 min., uždengiame dangčiu ir dar pakepiname apie 5 min. Iš verdančios pastos puodo pasemiame 1/2 stiklinės nuoviro, juo apliejame keptuvės mišinį, užviriname. Paruoštą pastą nukošiame, sudedame į keptuvę ir viską gerai išmaišome.
- Sukarpome arba supjaustome petražoles ir baziliko lapelius. Jais pabarstome patiekalą ir pateikiame ant stalo šalia tarkuoto parmezano dubenėlyje. Užsigeriame baltu vynu arba obuolių sultimis.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą