Šis egzotinis receptas iš žymaus virėjo Floyd Cardoz kolekcijos. Jums pateikiu supaprastintą, bet ne prastesnį receptą - pritaikytą 4 lietuviškiems skrandžiams. Šiame recepte 1 valg. Š. pupelių ir 1 valg. Š. geltonųjų žirnių gali būti pakeičiami 2 valg. Š. lęšių.
Produktai:
- 3-4 valg. Š. aliejaus
- 1 valg. Š. sausų smulkių pupelių (Cardoz naudoja urad dal)
- 1 valg Š. sausų geltonųjų žirnių (Cardoz naudoja chana dal)
- 2 valg. Š. garstyčių grūdelių
- 1 ar 2 džiovinti čilės pipiriukai, sugrūsti (1 arb. š. čilės trupinėlių)
- 400 g špinatų
- 200 g porų (Cardoz naudoja laukinius svogūnus)
- 2 valg. Š. tarkuoto imbiero
- 2 žalio svogūno laiškai, smulkiai supjaustyti
- žiupsnelis druskos
Paruošimas:
- Dideliame puode virš vidutiniškos liepsnos įkaitiname aliejų, apkepiname sausas pupeles ir geltonuosius žirnius (arba lęšius), kol paruduos. Pridedame garstyčių grūdelių, kepame dar 1 min. Pridedame čilės pipirų, kepame 30 sekundžių. Išjungiame liepsną ir paliekame turinį ataušti mažiausiai 1 val.
- Špinatus gerai nuplauname po šalto vandens srove ir nuskabome kietesnius stiebus.
- Nupjauname porų baltas apatines dalis nuo žalių lapų. Porų lapus pjauname išilgai ir gerai nuplauname tarpuose susikaupusias žemes. Porų baltas dalis supjaustome 1 cm griežiniais, žalius lapus pjausome įstrižai kas 2 cm.
- Ataušusį puodą vėl pakaitiname virš vidutiniškos liepsnos, suberiame supjaustytų porų baltąją dalį, pakepiname apie 2 min.
- Į puodą dedame imbierą ir svogūnus, kepame 1 min.
- Sudedame porų lapus ir liepsną padidiname. Viską greit išmaišome, sudedame špinatus, pasūdome ir maišant kepame 1-2 min.
- Pateikiame su naan duonos paplotėliu, šalia virtų ar garintų ryžių arba šalia kitų mažiau aštrių patiekalų.
Nuotraukoje - laukiniai svogūnai (ramps - angl.).
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą