|
Baklažano sluoksniuotis 2012 metų. |
Šis receptas - tai firminis mano draugės Ritos patiekalas, be kurio neapsieina nei vienas mūsų ruošiamas šventinis stalas. Jeigu mėgstate česnako aštrumą, keptus pomidorus ir baklažaną - žemiau aprašytas sluoksniuotis patiks ir jums. Jis labai dera prie neutralaus skonio garnyro, pvz. karštų bulvyčių, virtų ryžių, riekės čiabatos (
ciabatta - it.) duonos.
Paruošimui reikia turėti kepimui orkaitėje skirtą blėkutę, didelę keptuvę, gilų stiklinį indą.
Produktai:
- 2 vidutinio dydžio baklažanai
- 60-100 ml alyvuogių aliejaus (baklažanams ir svogūnams)
- 3 svogūnai
- 4 dideli pomidorai
- 2 valg. Š. pomidorų pastos - nebūtinai
- 1 arb. š. druskos
- 1 arb. š. šviežiai maltų juodųjų arba raudonųjų pipirų
- 6 skiltelės česnako
- kuokštas petražolių, kalendrų, čiobrelių ar preskoninio šalavijo - nebūtinai
Paruošimas:
- Baklažanus supjaustome 1 cm storio apvaliais griežinėliais ir kepame orkaitėje pagal mano anksčiau pateiktą "Kepto baklažano" receptą (balzaminio acto galima nenaudoti).
- Svogūnus supjaustome 5 mm žiedais. Keptuvėje įkaitiname aliejų.
Pradžioje iki auksinės spalvos apkepiname svogūną, apie 5 min. Dabar
pridedame kubeliais supjaustytus pomidorus, pasūdome ir papipiriname.
Maišydami kepiname dar apie 5 min. Jeigu trūksta skonio, pridedame
pomidorų pastos, gerai išmaišome ir pakepiname 2-3 min. Masė turi būti
tiršta, bet ne sausa.
- Smulkiai supjaustome česnaką ir pasirinktus žalumynus.
- Indelio dugną išklojame keptais baklažano griežinėliais, šį sluoksnį
dengiame keptais svogūnais su pomidorais, barstome česnako ir
žalumynų. Vėl kartojame baklažano sluoksnį ir t.t. Paskutinis sluoksnis
tur būti česnakas su žolelėmis.
- Pateikiame šiltą arba šaltą. Patiekalas, saugomas šaldytuve, išliks šviežias ir skanus apie savaitę.
|
Baklažano sluoksniuotis 2013 metų. |
|
Baklažano sluoksniuotis 2014 metų. |
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą