Puslapiai

2012-01-13

Baklažano sluoksniuotis

Baklažano sluoksniuotis 2012 metų.
Šis receptas - tai firminis mano draugės Ritos patiekalas, be kurio neapsieina nei vienas mūsų ruošiamas šventinis stalas. Jeigu mėgstate česnako aštrumą, keptus pomidorus ir baklažaną - žemiau aprašytas sluoksniuotis patiks ir jums. Jis labai dera prie neutralaus skonio garnyro, pvz. karštų bulvyčių, virtų ryžių, riekės čiabatos (ciabatta - it.) duonos.

Paruošimui reikia turėti kepimui orkaitėje skirtą blėkutę, didelę keptuvę, gilų stiklinį indą.

Produktai:
  • 2 vidutinio dydžio baklažanai
  • 60-100 ml alyvuogių aliejaus (baklažanams ir svogūnams)
  • 3 svogūnai
  • 4 dideli pomidorai
  • 2 valg. Š. pomidorų pastos - nebūtinai
  • 1 arb. š. druskos
  • 1 arb. š. šviežiai maltų juodųjų arba raudonųjų pipirų
  • 6 skiltelės česnako
  • kuokštas petražolių, kalendrų, čiobrelių ar preskoninio šalavijo - nebūtinai
Paruošimas:
  1. Baklažanus supjaustome 1 cm storio apvaliais griežinėliais ir kepame orkaitėje pagal mano anksčiau pateiktą "Kepto baklažano" receptą (balzaminio acto galima nenaudoti).
  2. Svogūnus supjaustome 5 mm žiedais. Keptuvėje įkaitiname aliejų. Pradžioje iki auksinės spalvos apkepiname svogūną, apie 5 min. Dabar pridedame kubeliais supjaustytus pomidorus, pasūdome ir papipiriname. Maišydami kepiname dar apie 5 min. Jeigu trūksta skonio, pridedame pomidorų pastos, gerai išmaišome ir pakepiname 2-3 min. Masė turi būti tiršta, bet ne sausa.
  3. Smulkiai supjaustome česnaką ir pasirinktus žalumynus. 
  4. Indelio dugną išklojame keptais baklažano griežinėliais, šį sluoksnį dengiame keptais svogūnais su pomidorais, barstome česnako ir žalumynų. Vėl kartojame baklažano sluoksnį ir t.t. Paskutinis sluoksnis tur būti česnakas su žolelėmis.
  5. Pateikiame šiltą arba šaltą. Patiekalas, saugomas šaldytuve, išliks šviežias ir skanus apie savaitę.
Baklažano sluoksniuotis 2013 metų.
Baklažano sluoksniuotis 2014 metų.

    Komentarų nėra:

    Rašyti komentarą